Συνελήφθη 78χρονος γέροντας από τη Μόρια που πυροβόλησε 16χρονο Σύρο πρόσφυγα

Ένας 78χρονος γέροντας από τη Μόρια, συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, γιατί πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι και στα πόδια με το κυνηγητικό όπλο του, έναν 16χρονο πρόσφυγα από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, ο 78χρόνος ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει, πιστεύοντας ότι μπήκε στο κτήμα του για να τον κλέψει.

Από την άλλη πλευρά η οικογένεια του 16χρονου ισχυρίζεται ότι κατέφυγαν εκεί μαζί με το παιδί τους, για να αποφύγουν τα επεισόδια που είχαν γίνει μεταξύ Αραβόφωνων και Αφγανών μεταναστών.

Να σημειώσουμε ότι 78χρονος γέροντας έχει εκτίσει στο παρελθόν πολυετή φυλάκιση για το φόνο της συζύγου του, ενώ στο στο παρελθόν είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα κλοπής από μετανάστες.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της Μόριας οι οποίοι είχαν προσέλθει για να τον στηρίξουν.

Σύμφωνα πάντα με το lesvosnews.gr ο πρόεδρος της Μόριας Νίκος Τρακέλλης είχε προειδοποιήσει ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι σε απόγνωση και δεν μπορεί άλλο να τους συγκρατήσει αφού φοβάται την αντίδρασή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λέσβος: Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στη Μόρια με 6 τραυματίες (Βίντεο)

Μυτιλήνη: «Ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού» ζητά ο δήμαρχος με τις αφίξεις να συνεχίζονται

Γ. Θεοδωράτος: «Έρχονται λαθρομετανάστες και φεύγουν οι Έλληνες, είναι τραγικό» (vid)