Το Facebook δεν θα διαγράφει μηνύματα αρνητών του Ολοκαυτώματος

O διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο μιας νέας διαμάχης αφού ανακοίνωσε ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δεν θα διαγράφει τα μηνύματα των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Recode, ο Ζάκεμπεργκ είπε ότι το Facebook θα διαγράψει ορισμένες «ψευδείς ειδήσεις» (fake news), που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε βίαιες ενέργειες, διευκρινίζοντας ότι δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τοποθετήσεις που διατυπώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, «με ειλικρίνεια».

«Είμαι Εβραίος και υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. Το βρίσκω πολύ σοκαριστικό. Όμως, στην τελική, δεν πιστεύω ότι η δική μας πλατφόρμα πρέπει να διαγράψει τέτοιους είδους απόψεις διότι πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία ορισμένοι άνθρωποι πέφτουν έξω».

Μπροστά στις επικρίσεις, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έστειλε κατόπιν email στο Recode για να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του.

«Σίγουρα, εάν ένα μήνυμα παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της υποκίνησης της βίας ή του μίσους εναντίον ειδικά μιας ομάδας, θα αποσύρεται» έγραψε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέγα σκάνδαλο στα social media – Αποκαλύψεις «φωτιά» για χρήση προσωπικών δεδομένων από το Facebook!

Συγγνώμη από το Facebook που μπλόκαρε πίνακα του Ντελακρουά λόγω… γυμνού

Αποκάλυψη για το σκάνδαλο με το Facebook! Ο σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον ήταν υπεύθυνος προγράμματος στην Cambridge Analytica