Φιλιππάκος: «Η Ελλάδα διέσωσε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης» [vid]

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας κατά την επίσκεψή του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η επίσκεψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους των αρμόδιων Φορέων, με θέμα την τρέχουσα κατάσταση.

Ο κ. Φιλιππάκος είπε μεταξύ άλλων ότι η «η Ελλάδα απέδειξε ότι από το 2015 και εντεύθεν, διέσωσε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης γενικότερα, παρά την αδυναμία, την έλλειψη προσωπικού και μέσων».

Η επίσκεψη του κ. Φιλιππάκου είχε θετικό πρόσημο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ., τα οποία εξήραν το επίπεδο συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αρμόδιους Φορείς και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, τόσο σε ότι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά και στην αποτελεσματική αστυνόμευση και εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Ηπείρου.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, επισκέφθηκε το διήμερο Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου.

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αστυνομικό Διευθυντή Ιωάννη Βασιλάκο και τον Αναπλ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας Αστυνομικό Διευθυντή Αθανάσιο Γούλα, επισκέφθηκε τις ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας και τον Κατσικά Ιωαννίνων.

Ακολούθως, το απόγευμα, μετέβη στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στα Ιωάννινα, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς Υπηρεσιών του Νομού Ιωαννίνων και ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς του, καθώς και γενικότερα θέματα αστυνομικής φύσεως, που αφορούν στις Υπηρεσίες της Ηπείρου.

Επίσης, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, καθώς και με τον Πρόεδρο και μέλη του Συλλόγου πολιτικού προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Κέρκυρας, με τους οποίους συζήτησε θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.
Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, επισκέφτηκε την ανοικτή δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών Αγίας Ελένης στα Ιωάννινα και ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, μετέβη στην Ηγουμενίτσα και επισκέφθηκε την έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής αυτής, Ταξίαρχος Ηλίας Ντόντης.
Εκεί, συναντήθηκε με Αξιωματικούς Υπηρεσιών του Νομού και ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς του, καθώς και γενικότερα θέματα αστυνομικής φύσεως, ενώ ακολούθως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, επισκέφθηκε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους των αρμόδιων Φορέων, προκειμένου να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση.

 

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Ταξίαρχος Ηλίας Ντόντης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής, ο Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Πλοίαρχος Αντώνιος Μάζης, καθώς και ο υπεύθυνος ασφάλειας του Λιμένα Ηγουμενίτσας, Παναγιώτης Νικολάου. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, επισκέφθηκε τις ανοικτές δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα Δολιανά και την Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Διαβάστε, επίσης:Το 59% των πολιτών στη Γερμανία βρίσκει ικανοποιητική τη λύση του μετανεστευτικού