Φωτογραφία-σοκ: “Κολυμπούν” έξω από το νοσοκομείο “Σωτηρία”

Σε ποτάμι μετατράπηκε ο δρόμος έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία, με ανθρώπους να κολυμπούν ουσιαστικά μέσα στα νερά.
Το νερό όπως βλέπετε ξεπέρασε το ένα μέτρο, λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε την Αττική.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείου.

Τριακόσιες κλήσεις έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.
Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε, πριν από λίγα λεπτά, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Νοσκομείου «Σωτηρία» μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην οδό Καζαντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Τί πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, η ΓΓΠΠ τονίζει:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μίας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την Μαρία Κοντού και δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Meteo.gr

Διαβάστε, επίσης:Μάτι: Ψάχνουν ανθρώπους μέσα στη θάλασσα – Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων