Χαρά Κεφαλίδου: Ερώτηση για την απονομή χάριτος την περίοδο 2010-2018

Την κατάθεση όλων των στοιχείων κι εγγράφων σχετικά με αποφάσεις Απονομής Χάριτος για τα έτη από 2010 έως σήμερα, ζητά με ερώτησή της για τα έτη από 2010 έως σήμερα,  η βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου.

Συγκεκριμένα με την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει στην  εν λόγω επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Στ. Κοντονή.

Το κείμενο της επιστολής: 

“Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης μου (με Α.Π. 1831/ 19.06.2018) σχετικά με Αποφάσεις Απονομής Χάριτος σε ποινικούς κατάδικους προκειμένου να διορισθούν, επανέρχομαι με Ερώτηση – ΑΚΕ προκειμένου να αποσαφηνιστούν πληθώρα ερωτημάτων που παρέμειναν αναπάντητα μετά και τη σχετική ‘συζήτηση’ που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής παρουσία σας κ. Υπουργέ.

Ως εκ τούτου, με στόχο την ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ελλήνων πολιτών αλλά και την αποσαφήνιση του θέματος, αιτούμαι:
– τη χορήγηση του συνόλου των Αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Χαρίτων για τα έτη 2010 – 2018, καθώς και όλων των σχετικών εγγράφων
– τη χορήγηση του συνόλου των Αποφάσεων Απονομής Χάριτος (για το ίδιο χρονικό διάστημα)
– τη χορήγηση του συνόλου των Αποφάσεων απόρριψης αιτήματος Απονομής Χάριτος και των σχετικών Αιτήσεων (για το ίδιο χρονικό διάστημα).

Η Ερωτώσα Βουλευτής,

Χαρά Κεφαλίδου»

Διαβάστε, επίσης: Χρήστος Σταϊκούρας: «Ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία»