10 διασωληνωμένοι άνθρωποι δίνουν μάχη για τη ζωή τους μετά τη φονική φωτιά

Βαρύς είναι ο απολογισμός των θυμάτων και των τραυματιών της πύρινης λαίλαπας στην Αττική. Οι νεκροί ανέρχονται σε 77, ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι. Στα δημόσια νοσοκομεία που είχαν οριστεί ως νοσοκομεία ετοιμότητας μετά το σήμα της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές, αρχικά στην Κινέτα και στη συνέχεια στο Νέο Βουτζά, αντιμετωπίστηκαν 172 τραυματίες.

Στην πρώτη γραμμή της παροχής υπηρεσιών υγείας βρίσκονταν ο «Ευαγγελισμός» και το «Σισμανόγλειο», επίσης το ΚΑΤ και το Αττικόν, καθώς και το Παίδων «Αγία Σοφία» για τα παιδιατρικά περιστατικά – που όπως αποδείχθηκε ήταν δεκάδες. Τραυματίες μεταφέρθηκαν ακόμη στο «Θριάσιο» και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Πιο αναλυτικά, και μετά τα εξιτήρια που δόθηκαν, έως και χθες το βράδυ νοσηλεύονταν στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, 71 ενήλικες, εκ των οποίων οι 10 διασωληνωμένοι και σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Στη συντριπτική πλειονότητα πρόκειται για ασθενείς με εγκαύματα. Ανάμεσά τους 5 αλλοδαποί – 2 Αλβανοί, 1 Βούλγαρος, 1 Ιρλανδή η οποία ζήτησε να διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ένας Βρετανός.

Διαβάστε, επίσης: Ασύλληπτη τραγωδία: Στους 76 οι νεκροί στην Ανατολική Αττική (Εικόνες και βίντεο)