Allez les Bleus! Η Γαλλία απέκλεισε τους Βέλγους και είναι στον τελικό! (Βίντεο)

Οι “τρικολόρ” νίκησαν με 1-0 το εξαιρετικό Βέλγιο με ένα γκολ του Ουμτιτί στο 51′ και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα βρουν μία εκ των Κροατίας ή Αγγλίας.

Η “αρμάδα” του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν καλύτερη συνολικά, έδειξε πιο έμπειρη για ένα τέτοιο παιχνίδι και πέρασε στον τελικό, μετά από 12 χρόνια και το 2006, όταν είχε χάσει το τρόπαιο από την Ιταλία.

Πώς παρατάχθηκαν

Για την Γαλλία ο Γιορίς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βαράν και Ουμτιτί στο κέντρο της άμυνας, ο Παβάρ στο δεξί άκρο και ο Ερναντές στο αριστερό. Πογκμπά και Καντέ ήταν οι δύο χαφ και μπροστά σε τριάδα ήταν οι Εμπαπέ, Γκριεζμάν και Ματουιντί, πίσω από τον προωθημένο Ζιρού.

Από πλευράς Βελγίου ο Κουρτουά ήταν στο τέρμα και οι Βερτόνχεν, Κομπανί και Αλντερβάιρελντ οι τρεις της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Βίτσελ, Φελαϊνί και Ντεμπελέ, στα άκρα οι Ντε Μπρόινε και Τσαντλί και στην επίθεση ήταν οι Λουκάκου και Αζάρ.

Το ματς

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με το Βέλγιο να πιέζει ψηλά τους Γάλλους και να μην τους αφήνει να αναπτυχθούν σωστά, όμως οι “τρικολόρ” έβρισκαν τον τρόπο να απειλούν την εστία του Κουρτουά, κυρίως με “θανατηφόρες” αντεπιθέσεις. Από την πλευρά τους οι Βέλγοι είχαν την πρωτοβουλία και απείλησαν σημαντικά την εστία του Γιορίς στο 15′ και το 19′, ενώ στο 22′ ο Γάλλος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά ένα φοβερό σουτ του Αλντερβάιρελντ.

Στο 23′ ο Ζιρού είχε πολύ καλή στιγμή ύστερα από βαθιά μπαλιά του Ουμτιτί και στο 31′ ο ίδιος παίκτης έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 39′ ο Εμπαπέ έβγαλε εκπληκτική κάθετη στον Παβάρ, όμως ο τελευταίος είδε τον Κουρτουά να αποκρούει σωτήρια, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.

Το δεύτερο ημίχρονο μπορεί να άρχισε με φάση για το Βέλγιο και τον Λουκάκου, εντούτοις η Γαλλία ήταν αυτή που έβαλε το γκολ, το οποίο έμελε να είναι και αυτό που θα της έδινε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ουμτιτί με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 51′ για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Mάλιστα, στο 56′ οι Γάλλοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ζιρού δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κουρτουά. Στο 65′ το Βέλγιο απείλησε με κεφαλιά του Φελαϊνί που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 81′ ο Βίτσελ σούταρε, όμως ο Γιορίς έκανε τρομερή επέμβαση.

Οι Γάλλοι ήλεγξαν τον ρυθμό μέχρι το τέλος και δεν επέτρεψαν άλλη επικίνδυνη φάση μπροστά στα καρέ τους, φτάνοντας στη νίκη με 1-0 και την πρόκριση στον τελικό της 15ης Ιουλίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερνάντεθ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί (85’ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (83’ Ν’ Ζονζί).

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί (90’ Μπατσουαγί), Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ (59’ Μέρτενς), Βίτσελ, Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Δείτε το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα πέναλτι η Κροατία 4-3 την Ρωσία σε συγκλονιστικό παιχνίδι (Βίντεο)

Μουντιάλ 2018 – Ιμπραΐμοβιτς: «Η Σουηδία μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο»

Έτοιμη για «κούπα» η Γαλλία, 2-0 την Ουρουγουάη και πάει στα ημιτελικά (Βίντεο)