Sputnik: Βγήκε και το ένατο παιδί από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Κινητικότητα παρατηρείται την τελευταία ώρα γύρω από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για ένα ασθενοφόρο πολύ κοντά στην περιοχή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, πριν από λίγο απεγκλωβίστηκε και το 9ο παιδί.

Το ένατο παιδί εθεάθη να μεταφέρεται με φορείο έξω από το σπήλαιο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Ρόιτερς και το CNN. Λίγα λεπτά μετά έγινε γνωστό ότι βγήκε και το 10 παιδί!
Από τις 4 τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη η τρίτη επιχείρηση διάσωσης κατά την οποία θα έβγαζαν έξω τα τελευταία 4 παγιδευμένα παιδιά και τον 25χρονο προπονητή.
Με τη διάσωση των δύο παιδιών, πλέον όλος ο κόσμος περιμένει να βγουν από τη σπηλιά τα δύο τελευταία παιδιά και ο προπονητής τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει γραφτεί το τέλος ίσως της πιο δραματικής επιχείρησης διάσωσης που έχει δει σε live μετάδοση ο πλανήτης.

Η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης διάσωσης των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους, που παραμένουν παγιδευμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη. Και τα 5 άτομα θα βγουν «ταυτόχρονα» και καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας 19 δυτών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4:08 (ώρα Ελλάδος) όταν στο σπήλαιο μπήκαν 19 δύτες.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», είχε αναφέρει νωρίτερα ο επικεφαλής της αποστολής.

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε, επίσης:
Οκτώ παιδιά σώα στην Ταϊλάνδη – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης