Έγκλημα Φιλοπάππου: Αυτοί είναι οι τρεις αλλοδαποί που σκότωσαν τον 25χρονο Νικόλα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 23-8-2018 ως δράστες της ανθρωποκτονίας 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, που διαπράχθηκε την 15-8-2018 σε βραχώδη περιοχή στο λόφο Φιλοπάππου (σχετ. Δελτίο Τύπου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. της 24-8-2018).

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της συμμορίας.

Το χρονικό της υπόθεσης:
Ως προς το χρονικό στην υπόθεσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το θύμα, ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου «δέχτηκε απειλή με μαχαίρι και ως συνέπεια αυτής βρέθηκε στο γκρεμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, «βραδινές ώρες της 15-08-2018, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή.

Περίπου στις 22:50 τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.

Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι.

Το πορτοφόλι περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία».

Ο 28χρονος Πακιστανός ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του:

«Είχα στα χέρια μου ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας. με αυτό απείλησα τον άνδρα και του ζήτησα τα χρήματα και το κινητό του. Μου είπε ότι δεν είχε πάνω του. Δεν τον ακούμπησα, ούτε τον έσπρωξα.δεν φταίω εγώ. δεν ξέρω πώς έπεσε στον γκρεμό. Εγώ ήθελα μόνο να τον ληστέψω».

Ο 25χρονος Ιρακινός κατέθεσε στις αρχές:

«Δεν έχω καμία σχέση με την ληστεία και με το θάνατο του άνδρα που μου λέτε. Τους άλλους δύο τους γνωρίζω. Ήμουν μαζί τους στην περιοχή, εγώ όμως δεν έχω καμία σχέση και δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό που έγινε».

Δείτε τους:

Διαβάστε, επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: Πώς οδηγηθήκαμε στους δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου [vid]

Έγκλημα στου Φιλοπάππου:Δέκα ληστείες έχουν στο ενεργητικό τους οι Πακιστανοί και ο Ιρακινός

Γονείς το νου σας: Συναγερμό εκπέμπει το υπουργείο Παιδείας για επικίνδυνα κινούμενα σχέδια!