Αιγαίο: Κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις (vid)

Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς των Τούρκων ψαράδων προς Έλληνες αλιείς λίγο έξω από τη Λέρο το πρωί της Κυριακής ήρθε στη δημοσιότητα.

Στα βίντεο, τα οποία δημοσίευσε το Protothema.gr, που τράβηξαν οι Έλληνες ψαράδες που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς όταν επιχείρησαν να κινηθούν προς το σημείο όπου είχαν αφήσει τα εργαλεία τους στη θάλασσα, φαίνονται τα πλωτά του Λιμενικού που έχουν προσεγγίσει τα τουρκικά αλιευτικά προκειμένου να τα απωθήσουν.

«Σήμερα βγήκαμε για την καθημερινή μας αλιεία και ήρθαν τα τουρκικά αλιευτικά να πάρουν τα αλιευτικά μας εργαλεία. Εμείς πήγαμε να τα προστατεύσουμε και μας έριξαν με το όπλο έξι φορές. Επίσης δεχθήκαμε και απειλές. Φώναξαν στον ασύρματο «I am turkish fishing boat, f@@k off»» ακούγεται να περιγράφει ο Έλληνας ψαράς ό,τι συνέβη λίγα λεπτά νωρίτερα.

«Ωραία η κατάσταση. Πού καταντήσαμε, να είμαστε στα ελληνικά νερά και να δεχόμαστε απειλές από τους Τουρκους και να μας ρίχνουν» μονολογεί ο Έλληνας ψαράς αποτυπώνοντας σε λίγες μόνο λέξεις την κατάσταση που βιώνουν τις τελευταίες 15 ημέρες οι Έλληνες αλιείς στη Λέρο και σε άλλα νησιά της περιοχής.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το περιστατικό στο Αιγαίο:

Διαβάστε, επίσης:
Πυροβολισμοί στη Λέρο: Φόβοι ότι πράκτορες της ΜΙΤ επανδρώνουν τα τουρκικά αλιευτικά