ΑΝΤ1: 4ωρη στάση εργασίας – Χωρίς κεντρικό δελτίων ειδήσεων ο σταθμός

Μεγάλη σύγχυση επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, με τους εργαζόμενους του καναλιού να κηρύσσουν 4ωρη στάση εργασίας με αφορμή τις τέσσερις ξαφνικές απολύσεις τεχνικών.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 18.00 έως τις 22.00 με αποτέλεσμα ο σταθμός να μην παρουσιάσει το βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι Ενώσεις των εργαζομένων έκαναν προσπάθειες για να αλλάξει η απόφαση της διοίκησης του ΑΝΤ1, που όμως εμμένει στη θέση της. Μάλιστα, απάντησε στις Ενώσεις πως ή θα γίνουν μειώσεις μισθών, ή απολύσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στην ιστοσελίδα «antenna.gr».

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων τεχνικών.
Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων μας, καθώς φημολογούνται νέες απολύσεις από τον ενημερωτικό τομέα και ζητεί την ανάκληση όλων των απολύσεων, ώστε να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΤΙΤΑ αναφέρει πως αιτήματα της 4ωρης στάσης εργασίας είναι:

– η άμεση ανάκληση των απολύσεων τεχνικών και μελών της ΕΤΙΤΑ που πραγματοποίησε η εταιρεία αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση

– την μη πραγματοποίηση απολύσεων ή και μονομερών περικοπών αποδοχών στο τεχνικό προσωπικό του σταθμού.