Γκολ και θέαμα ο Ολυμπιακός σκόρπισε 4-0 την Λουκέρνη (Βίντεο)

Τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια και 26 τελικές για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε 4-0 της Λουκέρνης, ξεσήκωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League!

Πίεση από το πρώτο λεπτό. Pressing ψηλά. Πολλά τρεξίματα. Δουλέμενες ομαδικές προσπάθειες. Απειλές από στατικές φάσεις. 26 τελικές. Και πρωταγωνιστές. Πολλοί πρωταγωνιστές. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι στις 9 Αυγούστου έβγαλε στοιχεία που οι φίλαθλοι του είχαν καιρό να τα δουν. Πόσω μάλλον τόσο νωρίς το καλοκαίρι!

Το τελικό 4-0 επί της Λουκέρνης αδικεί τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε ακόμα δύο δοκάρια (και τα δύο ο Φορτούνης) πολλές ευκαιρίες (με Γκερέρο, Τσιμίκα, Ποντένσε) και ταυτόχρονα ο Γιαννιώτης δεν ένιωσε ποτέ την πίεση των Ελβετών. Ενα τέλειο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τον Λάζαρο να πετυχαίνει δύο γκολ στο ντεμπούτο του, τον Ποντένσε να βγάζει στοιχεία της κλάσης του, τον Φορτούνη να είναι πιο μεστός σε σχέση με πέρσι.

Σε αυτούς προσθέστε την απίστευτη εμφάνιση του Τσιμίκα, τον Γκερέρο που έβαλε κι αυτός άλλα δύο γκολ (και συνέχισε το καλό του σερί από την προετοιμασία) αλλά και τους Μπουχαλάκη, Καμαρά που έκαναν ένα μεγάλο ματς.

Ονειρικό πρώτο ημίχρονο
Πιθανότατα ούτε ο ίδιος ο Μαρτίνς να μην περίμενε τέτοιο ημίχρονο από την ομάδα του. Ενα ημίχρονο στο οποίο ο Ολυμπιακός κατέθεσε όλες τις αρετές του και πήγε στ’ αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης! Το 3-0 αντικατροπτίζει στο 100% την εικόνα του αγώνα μιας και οι «ερυθρόλευκοι» άρπαξαν από το λαιμό την Λουκέρνη και από την στιγμή που μυρίστηκαν… αίμα δεν την άφησαν λεπτό να αναπνεύσει.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ημίχρονο με 10 τελικές (8 εντός εστίας) και βρήκε γκολ από στατική φάση (το 1-0), από το πείσμα των παικτών του (το 2-0) και από ομαδική προσπάθεια (το 3-0).

Το τρελό ντεμπούτο του Λάζαρου
Εψαχνε το γκολ στα φιλικά. Βρήκε το πρώτο του στο ματς με την Γκεζτέπε και ξέσπασε. Στο πρώτο του επίσημο με την ερυθρόλευκη πέτυχε δύο γκολ! Και τα δύο πρώτα του Ολυμπιακού.

Στο 10′ με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Τσιμίκα και στο 33′ όταν ακολούθησε την φάση του Φορτούνη και την τελείωσε με το αριστερό. Συνολικά ο Χριστοδουλόπουλος έκανε σπουδαίο πρώτο ημίχρονο με τους Ποντένσε, Φορτούνη, Τσιμίκα, Γκερέρο, Καμαρά να τον ακολουθούν.

Επίσης καλή δουλειά στα χαφ από τον Μπουχαλάκη οπού βρέθηκε να γίνεται μέχρι και στόπερ για να… κόψει αλλά γινόταν και δημιουργικός. Συνολικά ο Ολυμπιακός λειτούργησε στο τέλειο στα πρώτα 45λεπτα το οποίο είχε ως αποκορύφωμα το τρίτο γκολ.

Εκεί οι Φορτούνης, Καμαρά, Ποντένσε έκρυψαν την μπάλα με τέσσερις επαφές για να καταλήξει στον Γκερέρο ο οποίος απλά την έσπρωξε στα δίχτυα με όλη την άμυνα της Λουκέρνης να έχει εξουδετερωθεί…

Με τους ίδιους ρυθμούς άλλα άτυχος ο Φορτούνης
Θα μπορούσε να κατεβάσει ταχύτητα. Ηταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, είχε ήδη σκορ ασφαλείας για την ρεβάνς. Ομως ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε λεπτό. Μπήκε το ίδιο ορεξάτος με στόχο να πετύχει κι άλλα γκολ.

Και θα τα έβαζε εάν ο Φορτούνης δεν είχε ραντεβού με την ατυχία. Δύο δοκάρια για τον Ελληνα μέσο. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ (στο 55′) και με ατομική ενέργεια (στο 70′).

Το βρήκε ο Γκερέρο στο 84′. Με ωραίο αριστερό πλασέ μετά την πάσα του Μιράντα για το τελικό 4-0. Μία νίκη-πρόκριση από τις 9 Αυγούστου.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ομάρα, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά (90′ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (78′ Βρουσάι), Φορτούνης (86′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Ρενέ Βέιλερ): Σάλβι, Αλβες, Ελέκε (74′ Ντεμασάι), Σουρπφ, Γκρέθερ, Σνέουλι (58′ Βάργκας), Σμιντ, Σβέγκλερ (58′ Σούλτζ), Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το απίστευτο πανό των οπαδών της ΑΕΚ στη Σκωτία για τις φονικές πυρκαγιές [picks]

Επεισόδιο με Ρώσους στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στο Europa League