Επίσκεψη στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει στις 18 Αυγούστου,ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Επίσκεψη στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο, 18 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η συνάντηση με την Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στο ανάκτορο Μέζεμπεργκ, στο Βρανδεμβούργο. Θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, αλλά όχι συνέντευξη Τύπου.

Αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση Σκριπάλ
Αβάσιμες χαρακτήρισε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τις κατηγορίες για ανάμειξη της Μόσχας στη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας, οι οποίες οδήγησαν στην επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Ρωσία.

«Θεωρούμε τις αβάσιμες κατηγορίες για ανάμειξη της Ρωσίας στο περιστατικό στο Σάλσμπερι ως άλλη μια προσπάθεια να χαρακτηριστεί η χώρα μας ως ένα κράτος που αντιμετωπίζει τις διεθνείς του υποχρεώσεις με ανεύθυνο τρόπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία έως το τέλος του Αυγούστου κατηγορώντας τη Μόσχα ότι χρησιμοποίησε έναν νευροπαραλυτικό παράγοντα κατά του Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη δώσει εντολή για την επιβολή σε αντίποινα ρωσικών κυρώσεων στις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμη εφαρμόσει τις νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε και είναι ασαφές αν αυτές θα επιβληθούν.

Μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών των νέων κυρώσεων που θα επιβληθούν στη Ρωσία, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι είναι πιθανόν η Ρωσία να προβεί σε αντίποινα.

Ερωτηθείς σήμερα για τα πιθανά αυτά αντίμετρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ακόμη είναι νωρίς να πει σε τι θα συνίστανται.

«Έγινε μια ανακοίνωση για κάποιες νέες (αμερικανικές) κυρώσεις, υπήρχαν πληροφορίες για μια δέσμη (κυρώσεων) που προετοιμαζόταν ή ήταν ήδη έτοιμη, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και βεβαίως δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες όσον αφορά το ποιοι θα είναι αυτοί οι περιορισμοί», δήλωσε.

Διαβάστε, επίσης:Ιστορική η συμφωνία Ρωσίας, Ιράν,Καζακστάν και Τουρκμενιστάν για το νομικό καθεστώς της Κασπίας