Θρίλερ ομηρείας με το Aquarius που μεταφέρει 141 μετανάστες και πρόσφυγες

Σε κατάσταση ομηρείας στη Μεσόγειο, ανάμεσα στην Ιταλία και τη Μάλτα, παραμένει για τέταρτη συνεχή ημέρα το πλοίο «Aquarius» με 141 μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι δήμαρχοι του Παλέρμο και της Νάπολης Λεολούκα Ορλάντο και Λουίτζι Ντε Ματζίστρις δήλωσαν πρόθυμοι να ανοίξουν τα λιμάνια τους.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι ωστόσο επιμένει στη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική του δηλώνοντας ότι «το σκάφος αυτό μπορεί να πάει όπου θέλει, εκτός από την Ιταλία».

Μέχρι τώρα, τα Πέντε Αστέρια, διαμέσου του υπουργού Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, δείχνουν να στηρίζουν τον γραμματέα της Λέγκα στην σκληρή στάση του.

Η Πορτογαλία ωστόσο,  δήλωσε πως είναι «διαθέσιμη» να υποδεχθεί ένα μέρος των μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο Aquarius, ανακοίνωσε σήμερα η πορτογαλική κυβέρνηση.

«Η Πορτογαλία είναι διαθέσιμη να υποδεχθεί 40 από τους 244 μετανάστες που επιβαίνουν στο Aquarius και σε άλλα σκάφη που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μάλτα», ανέφερε η πορτογαλική κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Καταλονίας, ο οποίος υποστηρίζει την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία, πρότεινε σήμερα να ελλιμενιστεί σ’ αυτή το Aquarius που μεταφέρει 141 μετανάστες, ενώ η Μαδρίτη φαίνεται απρόθυμη να υποδεχθεί και πάλι το πλοίο.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Κιμ Τόρα πρότεινε τα λιμάνια των θερέτρων Παλαμός, Βιλανόβα ή Σεντ Κάρλες ντε λα Ράπιτα για να υποδεχθούν το πλοίο και πρόσθεσε πως έχει διατυπώσει σχετικό αίτημα στην περιφερειακή διοίκηση που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των δημόσιων λιμανιών της Καταλονίας.

«Η Καταλονία θα είναι πάντα χώρα υποδοχής», τόνισε.

Διαβάστε, επίσης:Αφγανιστάν: 10 νεκροί στρατιώτες από εισβολή Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση