Μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα από την οικογένεια Φύτρου

Μήνυση για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι κατέθεσε η οικογένεια Φύτρου όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος. Η μήνυση της συζύγου, που έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στο Μάτι, είναι κατά παντός υπευθύνου αλλά και κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που αντικατέστησε τον πρώτο. «Ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι για αμέλεια. Είναι μια υπόθεση στην οποία τα στοιχεία για τις παραλείψεις των υπευθύνων είναι πολλά, θα έχουμε αποκαλύψεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καπερνάρος στον ΣΚΑΪ.

«Καταθέσαμε μια μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας. Ως εκ τούτου, μιλήσαμε και με τον προϊστάμενο, τη Δευτέρα αμελλητί σύμφωνα με το Σύνταγμα η υπόθεση πάει στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Καπερνάρος, για να καταλήξει: «Έχουμε συγκεντρώσει πάρα πολλά στοιχεία ότι όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 96 θυμάτων της φωτιάς ήταν ο Γρηγόρης Φύτρος, ο 11χρονος γιος του Ανδρέας και η 15χρονη κόρη του Εβίτα, η οποία έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια της παραλίας.

Διαβάστε, επίσης:Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς σε Αττική και Έβρο