«Μαύρη» επέτειος σήμερα, συμπληρώνεται ένας μήνας από την φωτιά που σκόρπισε το θάνατο στο Μάτι

Περισσότεροι από 35 μάρτυρες έχουν περάσει το κατώφλι των εισαγγελέων, με την δικαστική έρευνα να μην εστιάζεται μόνο στα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά να ακουμπάει και τις ευθύνες των αρμοδίων που οι κακοί χειρισμοί τους το μοιραίο απόγευμα οδήγησε την φωτιά να τεθεί εκτός ελέγχου.

Η δικογραφία μετράει ήδη πολλές χιλιάδες σελίδες, ενώ η ολοκλήρωση της, με την κλήση των υπόπτων και την άσκηση των ποινικών διώξεων, θα σημάνει όταν οι εισαγγελείς πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα -πυραγού- που έχουν ορίσει.

Απαντήσεις όμως αναμένονται και από την Πυροσβεστική, η οποία έχει εντολή να διενεργήσει αυτοψία και να πάρει και καταθέσεις από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην μάχη κατά της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κλήση των «υπόπτων», εκείνων δηλαδή από τους οποίους θα ζητηθεί να δώσουν εξηγήσεις ως οιονεί κατηγορούμενοι.

Διαβάστε, επίσης:Παπαδημούλης: Μετά από 8 επώδυνα για την ελληνική κοινωνία χρόνια, η πατρίδα μας βγαίνει από την «εντατική» των μνημονίων και τη σκληρή επιτροπεία