Μεξικό: Συνετρίβη αεροσκάφος με 101 επιβαίνοντες και επέζησαν όλοι

Αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico το οποίο θα εκτελούσε πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς την Πόλη του Μεξικού συνετρίβη, ενώ μόλις είχε απογειωθεί, με συνέπεια να τραυματιστούν 85 επιβαίνοντες σε αυτό, ωστόσο δεν σκοτώθηκε κανείς, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Το αεροσκάφος, ένα Embraer 190, έκανε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από την απογείωσή του περί τις 16:00 (τοπική ώρα· μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), με «97 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος» στην καμπίνα των επιβατών, δήλωσε ο μεξικανός υπουργός Μεταφορών Χεράρδο Ρουίς Εσπάρσα.

Ογδόντα πέντε επιβάτες τραυματίστηκαν – Κατά την απογείωση το αεροσκάφος χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο με τους πιλότους να αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση.

«Κανένας δεν έχασε τη ζωή του στο ατύχημα της πτήσης AM2431», διαβεβαίωσε από την δική του πλευρά του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ντουράνγκο, ο Χοσέ Αϊσπούρο

Με βάση τον πρώτο απολογισμό, «υπάρχουν περίπου 85 τραυματίες», είπε ένας εκπρόσωπος της πολιτειακής Πολιτικής Προστασίας, ο Αλεχάντρο Καρδόσα. Ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρές κακώσεις», πάντως οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι «επιπόλαιοι», διευκρίνισε.

Εντούτοις, το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.

47 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Διαβάστε, επίσης:Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια: Ελπίδες λόγω ηπιότερων ανέμων