Με το βαρύ 4-1 είπε “αντίο” στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, αλλά “παραδόθηκε” στην καλύτερη Μπενφίκα, ηττήθηκε με 4-1 στην Τούμπα και είπε “αντίο” στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τους ομίλους του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν φουριόζοι το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 13′ με τον Πρίγιοβιτς, ωστόσο η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους Πορτογάλους. Ο Ζαρντέλ έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά στο 20′ και στο 26′ ο Σάλβιο έγραψε το 2-1 από την βούλα του πέναλτι, το οποίο προήλθε από τραγικό λάθος του Πασχαλάκη σε γύρισμα του Μάτος.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν… απούσα στο πρώτο μέρος και ειδικά από αριστερά οι Γκριμάλδο και Σέρβι δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις όποτε ήθελαν. Σε μια από αυτές στο 39′ η μπάλα ήρθε από αριστερά, κεντρικά στον Πίτσι, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε για το 3-1 της Μπενφίκα. Το τελικό 4-1 για τους “αετούς” σημείωσε ο Σάλβιο και πάλι με πέναλτι στο 50′. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο ΠΑΟΚ λόγω αποβολής του Μάτος στο 76′.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Με ώθηση από την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας ο ΠΑΟΚ μπήκε με… φόρα στο παιχνίδι και μόλις στο 5′ έχασε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μαουρίσιο πέρασε την κάθετη στον Πρίγιοβιτς, αυτός έβγαλε με τακουνάκι δίπλα του στον Λημνιό, ο τελευταίος γύρισε όμορφα το σώμα του, όμως το σουτ του κόντραρε και έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου. Η πίεση του ΠΑΟΚ ήταν ασφυκτική στα πρώτα λεπτά και στο 13′, ύστερα από όμορφη συνεργασία, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Ο Πέλκας εκτέλεσε ένα φάουλ κεντρικά προς τον Βιεϊρίνια, αυτός έβγαλε ωραία κάθετη προς τον Μαουρίσιο και ο Βραζιλιάνος έδωσε δίπλα του στον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς, που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 εν μέσω πανηγυρισμών. Παρά το γρήγορο γκολ ο Δικέφαλος δεν κλείστηκε στην περιοχή του και εμφάνισε αρκετά κενά στα μετόπιθσεν, που τελικά εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Μπενφίκα.

Στο 20′ ο Πίτσι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ζαρντέλ σηκώθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με δυνατή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η αδιανόητη γκάφα του Πασχαλάκη στο 24′ για να φέρει το ματς… τούμπα. Συγκεκριμένα, ο Μάτος γύρισε παρακινδυνευμένα με κεφαλιά την μπάλα προς τα πίσω, ο Έλληνας κίπερ προσπάθησε να την προλάβει για να μην φύγει κόρνερ, όμως την έστρωσε στον Σέρβι και τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, κάνοντας ένα ανέλπιστο δώρο στους Πορτογάλους. Ο Σάλβιο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 26′ και έδωσε προβάδισμα στη Μπενφίκα, κάνοντας πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους παίκτες του Λουτσέσκου.

Στο 35′ ο Μάτος είδε τον Βλαχοδήμο να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του, χάνοντας την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι σε ισορροπία κι έτσι στο 39′ η Μπενφίκα “τρύπησε” για τρίτη φορά την άμυνα του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας το 3-1. Γκριμάλδο και Σέρβι έκαναν… πάρτι στην αριστερή πλευρά των γηπεδούχων και έβγαλαν κεντρικά στον Πίτσι, που ολομόναχος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους “αετούς”.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με γκολ της Μπενφίκα δηλαδή. Ο Βαρέλα τράβηξε εντός περιοχής τον Ζαρντέλ, ο Μπριχ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σάλβιο στο 50′ διαμόρφωσε το 4-1 για την Μπενφίκα, βάζοντας “ταφόπλακα” στα όνειρα του ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι είχαν αποδεχτεί την μοίρα τους, όμως παίρνοντας κουράγιο από τον κόσμο που δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδάει, προσπάθησαν να μειώσουν για την τιμή της ομάδας.

Στο 51′ ο Πρίγιοβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δύσκολη κεφαλιά, ενώ στο 60′ ο Μαουρίσιο είδε τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το σουτ του. Στο 66′ ο Πέλκας αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το γκολ δεν ερχόταν και μάλιστα στο 76′ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μάτος με δεύτερη κίτρινη.

Το ματς -εκτός από δύο στιγμές με Πέλκα και Σάκχοφ- δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα κι έτσι το τελικό 1-4 σήμανε τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την παρουσία του σε αυτούς του Europa.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (4 – 2 – 3 – 1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κάνιας, Μαουρίσιο – Λημνιός, Πέλκας, Ελ Καντουρί – Πρίγιοβιτς

Μπενφίκα (4 – 3 – 3): Βλαχοδήμος – Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ρουμπέν Ντίας, Γκριμάλντο – Φέισα, Πίτσι, Ζέντσον Φερνάντες – Σέρβι, Σάλβιο, Σεφέροβιτς.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταθερά 14η η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

Η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League έπειτα από 12 χρόνια (Βίντεο)

Μια ανάσα από την εκτόξευση στα αστέρια του Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ