Μητσοτάκης: “Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες του αύριο. Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινές, με τις αστικές περιοχές”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων, την πρόθεση της ΝΔ να προωθήσει μια γενναία ασφαλιστική και φορολογική πολιτική για τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Την πρόθεση της ΝΔ να προωθήσει μια γενναία ασφαλιστική και φορολογική πολιτική για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Δεσκάτη Γρεβενών σε συγκέντρωση αγροτών και πολιτών κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 9% για τα εισοδήματα μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ και προανήγγειλε τη δημιουργία νέου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο θα αναλύσει λεπτομερώς κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη ΔΕΘ. Όπως ανέφερε «η ασφαλιστική επιβάρυνση είναι σήμερα τέτοια, που δημιουργεί αντικίνητρο στην εργασία, και για τη ΝΔ μια γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής πολιτικής».

Για την ελληνική περιφέρεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι Έλληνες αξίζουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για να φτιάξουν τη ζωή τους, όπου και εάν βρίσκονται, είτε στα αστικά κέντρα είτε στις κωμοπόλεις της χώρας. «Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες του αύριο. Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινές, με τις αστικές περιοχές. Ο κάθε τόπος μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στην επισήμανση του δημάρχου Δεσκάτης, Δημήτρη Καραστέργιου, ότι οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας στο γάλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το πρόβλημα με τις τιμές του γάλακτος, από τις παράνομες ελληνοποιήσεις που γίνονται αθρόα, θα σταματήσει να υπάρχει. «Θα σταματήσουμε τις παράνομες ελληνοποιησεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πιέζουν αφόρητα την ελληνική γαλακτοπαραγωγή και τις τιμές των παραγωγών μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα οκτώ χρόνια και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο μνημόνιο (…) Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μέρα. Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους.

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας. Αξίζουμε καλύτερα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μίλησε, τέλος, για τη σιγουριά που νιώθει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες θα εμπιστευθούν τη ΝΔ, «ώστε να οδηγήσουμε την χώρα σε ασφαλές λιμάνι».

Ο δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτρης Καραστέργιος, δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια χρυσοκέντητη εικόνα από δύο τοπικά εργαστήρια της περιοχής, καθώς και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Ακούγοντας από το Δήμαρχο της Δεσκάτης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως στο δικό του σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο κανείς δεν θα μείνει πίσω».

Διαβάστε, επίσης:Τράπεζες: Ξεκινούν την αύξηση χορήγησης δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις