Μύκονος: Δείτε πώς διακινούσε σπείρα ναρκωτικά

Τη σπείρα αποτελούσαν ένα ζευγάρι Ελλήνων και τρεις αλλοδαποί, δυο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 21, 22, 25, 44 και 52 χρόνων.

Πελάτες κάθε εθνικότητας είχε η σπείρα που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση κάθε είδους ναρκωτικών στα νυχτερινά μαγαζιά της Μυκόνου και, περιμένοντας την παραλαβή νέων ποσοτήτων, περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της κάνοντας διαρρήξεις στα εξοχικά του νησιού των ανέμων!

Την εξάρθρωσή της κατάφερε το ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών του τοπικού τμήματος και της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που συστάθηκε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κοσμικό νησί. Τα στελέχη του εντόπισαν ένα ζευγάρι Ελλήνων και τρεις αλλοδαπούς, δυο άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 21, 22, 25, 44 και 52 χρόνων, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει πρόσφατα σπείρα και κινούνταν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου για να εντοπίσουν εξοχικές κατοικίες που οι ένοικοι απουσίαζαν.

Όταν επιβεβαιώθηκε ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δυο κλοπές σε εξοχικά και είχαν αρπάξει χρήματα και τιμαλφή συνολικής αξίας 37.000 ευρώ, ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης βάρους 167,4 γραμμαρίων, αμφεταμίνης MDMA βάρους 9,5 γραμμαρίων, ακατέργαστης κάνναβης βάρους 8,9 γραμμαρίων, σύνεργα για την χρήση ναρκωτικών και 12 κινητά.

Τα μέλη της σπείρας πωλούσαν ναρκωτικά σε παραθεριστές από διάφορες χώρες, καθώς στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τιμαλφή που έπαιρναν ως ανταλλάγματα, αλλά και 1.275 ευρώ, 20 δολάρια Χονγκ-Κονγκ, 20 ριάλ Κατάρ, 50 ραντ Ν. Αφρικής, 50 κορώνες Σλοβενίας, ακόμη και 3.000 kwaca από το Μαλάουι! Οι πέντε συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου κατηγορούμενοι για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διαπράττει κλοπές και διακινεί ναρκωτικά, αλλά η προανάκριση για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους συνεχίζεται.

Διαβάστε, επίσης:Σε ισχύ στη Δανία ο νόμος κατά της χρήσης της μπούρκα και του νικάμπ σε δημόσιους χώρους