“Ξεκίνησαν τα όργανα”: Συγγενείς θυμάτων μηνύουν τον κρατικό μηχανισμό

Οι πρώτοι συγγενείς θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να τιμωρηθούν οι αρμόδιοι. Οι μηνυτές στρέφονται κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, της Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων γραφείων πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Μαραθώνα, των αρμοδίων και υπευθύνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, των αρμοδίων και υπευθύνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της ανατολικής Αττικής και κατά παντός άλλου υπευθύνου που με τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους οδήγησαν στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες αιτούνται να διωχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι για κατά συρροή κακουργηματική έκθεση, ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, εμπρησμό δάσους από αμέλεια, σωματικές βλάβες και άλλα αδικήματα τα οποία ενδεχομένως προκύψουν από την έρευνα.

Η μήνυση φέρει την υπογραφή τριών συγγενών, δυο θυμάτων, οι οποίοι έχασαν τον σύζυγο, πατέρα και τη μητέρα τους και εκπροσωπούνται από το δικηγόρο Αντώνη Φύσσα.

Η μήνυση ξεπερνά τις 40 σελίδες και σε αυτή γίνεται αναφορά στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

Διαβάστε, επίσης:Υποτίμησαν τη φωτιά – Νόμιζαν ότι δεν θα περνούσε τη Μαραθώνος, καταγγέλλει ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός