Ξενοδοχείο στην Αίγυπτο – Νεκροί δύο τουρίστες, απομάκρυνε άλλους 300 ο όμιλος Thomas Cook

Ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε ότι απομακρύνει όλους τους πελάτες του από ένα ξενοδοχείο στην Αίγυπτο μετά τον θάνατο την Τρίτη ενός ζευγαριού τουριστών από τη Βρετανία, ενώ και άλλοι πελάτες ασθένησαν.

Ο όμιλος δημοσίευσε ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στην οποία εκφράζει «μεγάλη λύπη για τον τραγικό θάνατο δύο πελατών που διέμεναν στο Steigenberger Aqua Magic Hotel στη Χουργκάντα”, παραλιακή πόλη στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, οι δύο τουρίστες που πέθαναν ήταν ένα ζευγάρι εξηντάρηδων από το Μπέρνλι, στη βόρεια Αγγλία.

«Τα αίτια του θανάτου τους δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Λάβαμε επίσης πληροφορίες όσον αφορά έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό ενοίκων που ασθένησε. Καθώς η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, πήραμε την απόφαση να απομακρύνουμε όλους τους πελάτες από αυτό το ξενοδοχείο”, διευκρινίζει ο ταξιδιωτικός όμιλος στην ανακοίνωσή του.

Το BBC διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή αφορά 301 πελάτες του Thomas Cook και ότι το ζευγάρι που πέθανε ήταν ο 69χρονος Τζον Κούπερ και η 63χρονη σύζυγός του Σούζαν Κούπερ από το Μπέρνλι, στο Λάνκασιρ. Ο κ. Κούπερ πιστεύεται ότι υπέστη καρδιακή προσβολή την Τρίτη, αλλά τα αίτια θανάτου της συζύγου του παραμένουν άγνωστα. Σύμφωνα και πάλι με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, η κα Κουκ εργαζόταν για τον ταξιδιωτικό αυτό όμιλο στο υποκατάστημά του στο Μπέρνλι, το οποίο ήταν κλειστό χθες. Ο Thomas Cook αναφέρθηκε στην κα Κούπερ ως ένα «πιστό” μέλος του προσωπικού του που υπηρέτησε τον όμιλο για πολλά χρόνια.

Οι τουρίστες που θα απομακρυνθούν από το ξενοδοχείο Steigenberger Aqua Magic Hotel θα μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο της Χουργκάντα, όπου θα μπορούν να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν από το ταξίδι τους, αν το προτιμούν, ήδη από σήμερα Παρασκευή.

«Συνεχίζουμε να μιλάμε με το ξενοδοχείο και υποστηρίζουμε τις αρχές στις έρευνές τους. Ο πιο πρόσφατος έλεγχος του Steigenberger Aqua Magic Hotel από τον Thomas Cook έγινε στα τέλη του Ιουλίου και αυτό είχε λάβει ποσοστό έγκρισης 96%”, υπογραμμίζει επίσης ο ταξιδιωτικός όμιλος στην ανακοίνωσή του.

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση αυτή για την απομάκρυνση των πελατών του Thomas Cook από το ξενοδοχείο αυτό στη Χουργκάντα.

Χθες ο υπεύθυνος της περιοχής της Ερυθράς Θάλασσας Άχμαντ Αμπντάλα ανακοίνωσε τον θάνατο των δύο Βρετανών τουριστών στη Χουργκάντα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιο «εγκληματικό κίνητρο”.

«Ο σύζυγος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αφού παρουσίασε κόπωση και πέθανε εκεί. Όταν η σύζυγός του που βρισκόταν στο ξενοδοχείο ενημερώθηκε για τον θάνατο του συζύγου της υπέστη νευρικό κλονισμό και πέθανε επίσης, σύμφωνα με την πρώτη ιατρική έκθεση”, δήλωσε στο AFP ο υπεύθυνος αυτός για την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ζευγάρι ήταν κάποιας ηλικίας και στο δωμάτιό τους βρέθηκαν πολλά φάρμακα, μεταξύ άλλων για πίεση και για διαβήτη”. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε την ηλικία των δύο Βρετανών.

Η κόρη του ζευγαριού, η οποία έφυγε την ημέρα του δράματος από το θέρετρο, εκλήθη από την εισαγγελία για κατάθεση, συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας επίσης ότι η εισαγγελία αποφάσισε να γίνει νεκροψία στη σορό της γυναίκας για να «βεβαιωθεί για τα αίτια του θανάτου της”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:Πυρκαγιά στο συγκρότημα της Tesla στην Καλιφόρνια (vid)