Πρώτες εικόνες-σοκ από τις καμένες νταλίκες του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισκέφθηκαν τo πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Τρίτης, 28 Αυγούστου, στην Ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά.

Εν τω μεταξύ η φωτιά στο πλοίο έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ βγήκε και το πρώτο ολοσχερώς κατεστραμμένο φορτηγό.

Το όχημα έφερε γενικό φορτίο και, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχει μείνει μόνο το κουφάρι του, ενώ από το φορτίο του έχουν απομείνει αποκαΐδια.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να προχωρήσουν βαθύτερα μέσα στον χώρο στάθμευσης και ελέγχουν όπου σιγοκαίνε μικρές εστίες φωτιάς την αριστερή πλευρά του πλοίου.

Σημειωτέον ότι χθες το θερμικό φορτίο έφθασε μέχρι τους 500 βαθμούς κελσίου, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιούργησε ένα φορτηγό όχημα φορτωμένο με νοβοπάν.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ’ την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ε.Βενιζέλος”: Με ασφάλεια αποβιβάστηκαν οι 875 επιβάτες στον Πειραιά

Συνεχίζει να καίει για δεύτερη ημέρα η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ακόμα καπνίζει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Πήρε κλίση από την φωτιά (Βίντεο)