“Σπίτι του ηθοποιού”: Πότε θα τελεστεί η πολιτική κηδεία του επίτιμου προέδρου Σπύρου Μερκούρη

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου στις δύο το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Η. Όλγα Κεφαλογιάννη, για το θάνατο του Σπύρου Μερκούρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Σπύρο Μερκούρη που σε όλη του τη ζωή, πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία, τον πολιτισμό, την Ελλάδα και την πόλη του την Αθήνα. Το έργο που αφήνει πίσω του είναι σημαντικό και θα εμπνέει τις επόμενες γενιές».

Η Μαίρη Μπάρκουλη έγραψε στη σελίδα της: «Η πολιτική κηδεία του επίτιμου προέδρου μας, Σπύρου Μερκούρη θα γίνει την Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 2.00 μ.μ. από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο Ίδρυμα Το σπίτι του Ηθοποιού”.

«Το σπίτι του Ηθοποιού» ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Άννας Φόνσου το 1997 με τη μορφή σωματείου. Το 2002 έλαβε τη νομική μορφή 9-μελούς κοινωφελούς ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τελούμενου υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας.«Το σπίτι του Ηθοποιού» έχει 15 δωμάτια και φιλοξενεί 30 άτομα, τα οποία μένουν ανά δυο σε κάθε δωμάτιο, ενώ ετοιμάζεται και νέος χώρος με δυνατότητα στέγασης επιπλέον 40 ατόμων. Εκτός από τους χώρους διαμονής υπάρχουν επίσης μικρό μουσείο, καφενείο, κινηματογράφος και μικρό θεατράκι.Τον Απρίλιο του 2013 έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου εξαώροφου κτηρίου στην οδό Παναθηναίων στα Κάτω Πατήσια.Το 2016 «το σπίτι του Ηθοποιού» βραβεύτηκε με το βραβείο Νικολάου Καρόλου της Ακαδημίας Αθηνών.

Διαβάστε, επίσης:Πέθανε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν – έπασχε από καρκίνο του εγκεφάλου