Συνεχίζει να καίει για δεύτερη ημέρα η φωτιά στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να πλησιάσουν την εστία της φωτιάς στο 4ο υπόγειο γκαράζ του πλοίου και να αποφύγουν την επέκτασή της.

Αιτία, η στενότητα των χώρων αλλά και το γεγονός ότι οι λαμαρίνες απορροφούν θερμότητα και έχουν αναπτυχθεί εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου, προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Μάλιστα, το πλοίο, έχει πάρει κλίση, ωστόσο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό δεν απασχολεί όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση, καθώς οφείλεται στο νερό που πέφτει για την κατάσβεση και δεν τίθεται θέμα ευστάθειας του πλοίου.
Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.
Από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει μέσα στο πλοίο αυτό έχει πάρει μια μικρή κλίση που δεν είναι όμως ανησυχητική.

Παρά το ότι χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και γίνεται απομάκρυνση των επικαθήμενων προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Στην ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο ταξιδιωτικός πράκτορας Κώστα Στογιάννης, επιβάτης του «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος έχει ένα τουριστικό λεωφορείο στο υπόγειο του πλοίου. «Μπαίνει ο οδηγός του πούλμαν με μάσκα οξυγόνου μέσα για να φτάσει στο όχημα και να πάρει κάποια πράγματα, αλλά στα 10 μέτρα από τον πυκνό καπνό δεν βλέπει τίποτα» είπε.
Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Διαβάστε, επίσης:Οι Anonymous Greece …κατέβασαν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ