«Σφαλιάρα» Τραμπ σε Ερντογάν: Διπλασιάζει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Τουρκία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς 20% στο αλουμίνιο και 50% στον χάλυβα, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, λόγω της φυλάκισης από την Άγκυρα ενός Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα καθώς και άλλων διπλωματικών θεμάτων στα οποία διαφωνούν οι δύο χώρες.

«Μόλις έδωσα εντολή για διπλασιασμό των Δασμών στον Χάλυβα και στο Αλουμίνιο όσον αφορά την Τουρκία καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα, υποχωρεί ραγδαία έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας!» ανέφερε ο Τραμπ σε πολύ πρωινή ανάρτησή του στο Twitter. «Το αλουμίνιο θα είναι τώρα 20% και ο χάλυβας 50%. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την ώρα!», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η τουρκική λίρα κατέγραψε πτώση 19% έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί αύξησης των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία στις ΗΠΑ.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας ανερχόταν σε 6,6115 για ένα δολάριο στις 16.35 ώρα Ελλάδας και βρέθηκε στο 6,87 μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν: “εκείνοι έχουν τα δολάρια, εμείς έχουμε τον Αλλάχ”

Καταρρέει η Τουρκία – The Times: Η Άγκυρα στο κέντρο μιας τέλειας οικονομικής καταιγίδας

«Η στιγμή που η Τουρκία θα αναγκαστεί να πάει στο ΔΝΤ για στήριξη πλησιάζει», δήλωσε ο Περ Χαμερλαντ