Τελεσίγραφο Τραμπ προς Ερντογάν: “Καμία συζήτηση μέχρι να απελευθερώσεις τον πάστορα Μπράνσον”

Τελεσίγραφο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν να συζητήσουν τίποτα περαιτέρω με την Τουρκία μέχρι να απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον έστειλε δια του συμβούλου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των όσων συζήτησε ο Τζον Μπόλτον με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς που επικαλείται το Bloomberg, το μήνυμα αυτό δείχνει ότι η κόντρα Ουάσινγκτον-Άγκυρας θα συνεχιστεί.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τη συνάντηση που επικεντρώθηκε γύρω από το θέμα του κρατούμενου σε τουρκικές φυλακές πάστορα Μπράνσον ζήτησε ο Κιλίτς.
Κατά τις ίδιες πηγές ο Μπόλτον δεν παρουσίασε καμία εναλλακτική διαπραγματευτική πρόταση προς την Τουρκία καθώς και ότι τελικά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα του Μπράνσον.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Ουάσινγκτον είχε δώσει τελεσίγραφο για την απελευθέρωση του Μπράσον, τελεσίγραφο που αγνόησε η Άγκυρα. Στις 9 Αυγούστου η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει ότι «η πρόοδος που θέλουμε να γίνει είναι να επιστρέψει στο σπίτι του ο πάστορας Μπράνσον».

Διαβάστε, επίσης:Ο Ερντογάν ρίχνει «λάδι στη φωτιά», την ώρα που η τουρκική οικονομία καταρρέει