Την Ιθάκη επισκέπτεται ο Α. Τσίπρας για το πολυσυζητημένο διάγγελμα

Με μια… λακωνική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε η μετάβασή του στην Ιθάκη, για το πολυσυζητημένο διάγγελμα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ως “επίσκεψη”, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στις δηλώσεις που πρόκειται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, αν και θεωρούνται κάτι περισσότερο από βέβαιες.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Ιθάκη όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη». Αναφέρει το δελτίο τύπου.

Η επίσκεψη και το διάγγελμα του πρωθυπουργού έχει πυροδοτήσεις από χθες πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για ακόμα μια επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης, ενώ να σχολίασε την πρωτοβουλία του Μαξίμου με τους στίχους του Καβάφη:

«Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ έσπευσε να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν μπορεί να δεχθεί την πολιτική ακύρωση και να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα. Έσπευσε μάλιστα να υπενθυμίσει και τη γνωστή ρήση του Γαλιλαίου «eppur si muove» («κι όμως κινείται»).

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη ο οποίος σε ανάρτησή του στο Instagram υποστήριξε ότι στη ΝΔ τα έχουν βάψει μαύρα για την έξοδο από τα μνημόνια.

Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και εκείνοι που με τις πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία σήμερα φορούν «μαύρες πλερέζες» και επιχειρούν αντιστροφή της πραγματικότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Για ποια ακριβώς έξοδο από τα μνημόνια πανηγυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Η δήθεν επιτυχία τους είναι τόσο fake, όσο και οι ίδιοι» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «η χώρα θα είχε βγει από τα Μνημόνια εδώ και τρία χρόνια αν δεν είχε επικρατήσει ο αντιμνημονιακός λαϊκισμός της Πρώτης Φοράς Αριστεράς»

Διαβάστε, επίσης:Παπαδημούλης: «Η ευθύνη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι τριπλή: Χρεοκόπησαν τη χώρα και μας έβαλαν στα μνημόνια”