Τσιτσιπάς: Αποθέωση από το διεθνή Τύπο για τη νίκη του

Τα μέσα ενημέρωσης σ’ όλο τον κόσμο αποθεώνουν  το Στέφανο Τσιτσιπάςγια την τεράστια νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον 3ο γύρο του Masters του.

Σχολιαστές τον συγκρίνουν με τους θρύλους του τένις, εκείνος δεν ξεχνά την Ελλάδα και την τραγωδία από τις πυρκαγιές.
Η ιστοσελίδα tennis.com έγραψε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, επικρατώντας του Τζόκοβιτς», ενώ ο γεννημένος στον Καναδά, Βρετανός πρώην αθλητής του τένις, Γκρεγκ Ρουντέσκι σημείωσε σε σχόλιό του στο SkySpors.

«Είναι σπουδαίο να αναγγέλλεται ένας από τους τύπους της επόμενης γενιάς, γιατί όλοι μέχρι τώρα μιλούσαν για τον Ζβέρεφ. Τώρα ο Τσιτσιπάς έβαλε το όνομά του στο μίγμα. Ο Στέφανος Τσιττσιπάς έχει την εμφάνιση του Μπόργκ, την ανταγωνιστική φύση του Αντι Μάρεϊ και την ηρεμία του Ρότζερ Φέντερερ».

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Κύπελλο Rogers», ανέφερε το Espn, ενώ το γαλλικό πρακτορείο ΑFP τονίζει: «Η αποκάλυψη Τσιτσιπάς κάνει τον Τζόκοβιτς να υποφέρει. Αν και δεν έχει κερδίσει κανένα τίτλο, ο Ελληνας Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε αίσθηση στον 3ο γύρο του Masters του Τορόντο αποκλείοντας το πρώην Νο1 του κόσμου και πρόσφατου νικητή του Wimbledon Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας αφήσει εκτός ήδη το Νο 8, Ντομινίκ Τιμ στον προηγούμενο γύρο».

Το BBC τόνισε πως «ο πρωταθλητής του Wimbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς, είδε την επιθυμία του για πέμπτο θρίαμβο στο Rogers Cup να τελειώνει με μια ήττα από τα χέρια του Έλληνα έφηβου Στέφανου Τσιτσιπά στο Τορόντο».

Η Express υπογραμμίζει την «ήττα-σοκ του Τζόκοβιτς από τον Τσιτσιπά, ενώ η ιστοσελίδα Sportsnet αναφέρει: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίζεται καλά στο δρόμο των σούπερ σταρ του τένις.

Οι φίλοι του τένις περιμένουν, υπομονετικά για την εμφάνιση κάποιου. Που θα βγει από τις σκιές των Big Four , Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Αντι Μάρει , που έχουν κυριαρχήσει στο άθλημα εδώ και περίπου 15 χρόνια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αυτό που χρειάζεται για να κάνει ακριβώς αυτό».

Η Toronto Star, εφημερίδα της πόλης όπου φιλοξενείται το τουρνουά, έγραψε: «Γεννιέται ένα αστέρι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που την προσεχή Κυριακή γίνεται 20 χρονών. Ίσως ποτέ δεν υπήρξε τίποτα πιο θαυμαστό από αυτή τη νίκη στη ζωή του, ακόμη και έξω από το τένις. Οι έφηβοι απλά δεν μιλούν σαν τον Τσιτσιπά. Οι 19χρονοι τενίστες, που ζουν σε μεγάλο βαθμό σε ένα μονοδιάστατο κόσμο, μπήκαν στο ανοιχτό σύμπαν, δεν μιλάνε έτσι. Και σίγουρα δεν …γράφουν, στην κάμερα τηλεόρασης: «Προσευχήσου για την Ελλάδα». Στην πατρίδα του, όπου από τις πυρκαγιές χάθηκαν τουλάχιστον 93 ζωές». Σε δηλώσεις του που έκανε στους Καναδούς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε:

«Ένιωσα να το κάνω επειδή η χώρα μου, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει περάσει δύσκολες στιγμές και άνθρωποι πέθαναν, τραυματίες. Ένας από τους φίλους μου βρίσκεται στο νοσοκομείο. … Αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω σήμερα».

Διαβάστε, επίσης:Υποκλίθηκε η Ευρώπη: Ελληνική κυριαρχία στο επι κοντώ – Χρυσό η Στεφανίδη, ασημένιο η Κυριακοπούλου