«Φουλ» για μετάλλιο η Εθνική Νέων Ανδρών

Με γκολ του Κωνσταντίνου Γκιουβέτση 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, η εθνική ομάδα Νέων Ανδρών επικράτησε με 9-8 της Ιταλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μινσκ.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι παίκτες του Τεό Λοράντου «σφράγισαν» την παρουσία τους στους «4» της Ευρώπης.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στη διεκδίκηση των μεταλλίων και θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου (1/9) τη νικήτρια του αγώνα Ρωσία-Κροατία (οι Κροάτες θεωρούνται το απόλυτο φαβορί στον αγώνα που θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 30/8) για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης).

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη και κρίθηκε 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη με γκολ του Κωνσταντίνου Γκιουβέτση. Καθοριστικό σημείο της συνάντησης ήταν η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην δεύτερη περίοδο όταν και επικράτησε με 3-0, διευρύνοντας το σκορ σε 5-2. Στην συνέχεια οι Ιταλοί μείωναν διαρκώς την διαφορά των δύο τερμάτων σε ένα (6-5, 7-6 και 8-7), για να ισοφαρίσουν δυο λεπτά πριν τη λήξη σε 8-8.

Ιταλία – Ελλάδα 8-9
===================
Οκτάλεπτα: 2-2, 0-3, 3-2, 3-2

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Κάκαρης 3, Ρομπόπουλος, Χαλυβόπουλος Ι., Χαλυβόπουλος Α., Αγιωργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγραψε ιστορία η Εθνική Εφήβων! Στα «γαλανόλευκα» ντύθηκε η κορυφή του κόσμου (Βίντεο)

Έτοιμοι για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι Έφηβοι

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι «χρυσοί» έφηβοι (Εικόνες και βίντεο)