Sir Donald George Bradman: Ο διεθνής αθλητής του κρίκετ που αφιερώνει η Google το doodle της

Ο Sir Donald George Bradman, συχνά αναφερόμενος ως “The Don”, ήταν ένας Αυστραλός διεθνής αθλητής του κρίκετ, αναγνωρισμένος ως ο μεγαλύτερος batsman όλων των εποχών.

Χρησιμοποιώντας τη δική του μοναδική λαβή και στάση, ο μέσος όρος 99,94 που κατάφερε να πετύχει στην καριέρα του έχει αναφερθεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα από οποιονδήποτε αθλητή σε οποιοδήποτε μεγάλο άθλημα.

Γεννημένος στις 27 Αυγούστου 1908 στο Cootamundra της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Bradman ανέπτυξε τις ικανότητές του παίζοντας μόνος του με ένα κούτσουρο κρίκετ και μια μπάλα γκολφ.

Έκανε το ντεμπούτο του το 1927, σε ηλικία 19 ετών, σε έναν αγώνα μεταξύ της ομάδας της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Αδελαΐδας, σημειώνοντας έναν “αιώνα” (118 runs).

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, ο Bradman σημείωνε σταθερά σκορ που τον έκανε, σύμφωνα με τα λόγια του πρώην αρχηγού της Αυστραλίας, Μπιλ Γκόουνφουλ, «να αξίζει όσο τρεις batsmen στην Αυστραλία».

Περισσότερα από 50 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του, το 2001, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ τον χαρακτήρισε «τον μεγαλύτερο εν ζωή Αυστραλό».

Η εικόνα του εμφανίστηκε σε γραμματόσημα και νομίσματα, υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στον ίδιο, ενώ το 2009 εισήχθη στο ICC Cricket Hall of Fame.

Ο Sir Donald George Bradman έφυγε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου 2001, παραμένοντας ένας ευγενικός και απλός άνθρωπος ως το τέλος.

Διαβάστε, επίσης:Φλόριντα-Τζάκσονβιλ: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε τουρνουά video game