Πολωνία υπέρ Ουγγαρίας και κατά ΕΕ: «Θα μπλοκάρουμε την επιβολή κυρώσεων»

62

Η Πολωνία, η μεγαλύτερη πρώην κομμουνιστική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, που κατηγορείται για παραβίαση του κράτους δικαίου και επίθεση κατά των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Κάθε χώρα έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να πραγματοποιεί τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θεωρεί κατάλληλες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσημη αντίδραση της Βαρσοβίας στην χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης κατά της Βουδαπέστης που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για παραβίαση των… αξιών επί των οποίων βασίστηκε η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ενέργειες κατά κρατών μελών χρησιμεύουν μόνο στην διεύρυνση των διαιρέσεων εντός της ΕΕ, αυξάνοντας την σημερινή έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι από την ανάληψη της εξουσίας το 2010, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν έχει περιορίσει την δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, έχει εισαγάγει αντιμεταναστευτική νομοθεσία, έχοντας ως σύμμαχο την πλειοψηφία του Ουγγρικού λαού, κάτι που έχει θορυβήσει τα φιλομεταναστευτικά κόμματα της ΕΕ.

Η Πολωνία βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υποτιθέμενη παραβίαση του κράτους δικαίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε τον Δεκέμβριο του 2017 το άρθρο 7 για την επιβολή κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ευρωβουλή καταδικάζει την Ουγγαρία επειδή θέλει να προστατέψει τους πολίτες της!

Ορμπάν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Σόρος για τους μετανάστες

Σε συστράτευση στο Ευρωκοινοβούλιο καλεί τον Όρμπαν ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας