Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο Στέλιος Διονυσίου – τί συνέβη

99

Ο αστυνομικός, ο οποίος κατηγορεί τον τραγουδιστή ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον περασμένο Ιανουάριο, κατέθεσε μήνυση και αγωγή εναντίον του, ζητώντας 150.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι στις 30 Ιανουαρίου 2018, οι δυο άνδρες έφθασαν στα δικαστήρια μετά από επεισόδιο που έγινε στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο τραγουδιστής κατηγορείται ότι χτύπησε με το αυτοκίνητο του τον αστυφύλακα, ο οποίος εκείνη την ώρα ρύθμιζε την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας για την ασφαλή διέλευση του Ισραηλινού Προέδρου.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ανέφερε: «Έγινε μήνυση στον Στέλιο Διονυσίου για ψευδομαρτυρία και ψευδορκία εις βάρος του αστυνομικού. Του ζητά, λοιπόν, 150.000 ευρώ γιατί τον μείωσε και τον ταλαιπώρησε».

Ο Στέλιος Διονυσίου έχει καταδικαστεί για το επεισόδιο σε 8 μήνες, με τριετή αναστολή.

Στην αγωγή του ο αστυνομικός κάνει λόγο για προκλητική συμπεριφορά του τραγουδιστή και διευκρινίζει ότι όποιο ποσό επιδικαστεί από το δικαστήριο θα το διαθέσει εξ ολοκλήρου στο Αστυνομικό Σώμα.

Τί ισχυρίζεται ο Στέλιος Διονυσίου

Εντελώς διαφορετική περιγραφή για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας έδωσε με την κατάθεσή του στην Αστυνομία αλλά και απολογούμενος στο δικαστήριο ο Στέλιος Διονυσίου. Όπως είπε, εκείνη την ημέρα αισθάνθηκε δυσφορία στο στήθος, και στην προσπάθειά του να φτάσει στο νοσοκομείο βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρώτο αστυνομικό μπλόκο.

«Έκανα τη σκέψη ότι το να έχει μπει κορδέλα για να περάσει ένας ξένος επίσημος, δεν ήταν σοβαρότερο από την κατάσταση της υγείας μου. Ήμουν το πρώτο αυτοκίνητο στο φανάρι. Ένας αστυνομικός, όταν του είπα ότι πρέπει να περάσω επειδή υπήρχε άμεση ανάγκη για την υγεία μου, μου αποκρίθηκε να περάσω ευθεία και να κάνω τον κύκλο για να φτάσω στην Αθηναϊκή Κλινική.

Όταν του είπα να μου επιτρέψει κατ’ εξαίρεση να περάσω, έφυγε από εμένα, ρώτησε έναν ανώτερό του, επέστρεψε και μου είπε να κάνω τον κύκλο. Στην επόμενη διασταύρωση παρακάλεσα πάλι τον αστυνομικό που ήταν εκεί να μου επιτρέψει να περάσω για λόγους υγείας. Με είχε πιάσει δυσφορία και αισθανόμουν ότι έπρεπε να πάω αμέσως στην κλινική.

Μου απάντησε ότι δεν μπορούσα να περάσω. Μην αντέχοντας όμως το πρόβλημα της υγείας μου και έχοντας έντονη δυσφορία, αγνόησα την κορδέλα και πέρασα. Καθώς κατευθυνόμουν προς την Πλατεία Μαβίλη κι ενώ βρισκόμουν κάθετα της οδού Β. Σοφίας, άκουσα έναν ήχο. Μετά από ένα-δυο μέτρα σταμάτησα να δω τι έγινε. Δεν είδα κάτι που να μου τράβηξε την προσοχή, δηλαδή κάποιο αντικείμενο, ούτε φυσικά άνθρωπο».

Ο τραγουδιστής υποστήριξε ότι τον πλησίασε τότε ο αστυφύλακας και του ζήτησε εξηγήσεις: «Παραξενεύτηκα γιατί δεν τον είχα δει. Ήμουν ήδη σε έντονη ψυχολογική πίεση λόγω του ότι έπρεπε να φτάσω στο νοσοκομείο και η σωματική δυσφορία καθιστούσε αναγκαία την άμεση μετάβασή μου στην κλινική. Ο αστυνομικός μού απευθύνθηκε με αγένεια και νεύρα λέγοντάς μου “Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες”.

Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και του επισήμανα ότι πρέπει να μεταβώ στην κλινική. Είχα και παλαιότερα πρόβλημα με το στήθος μου. Μου είπε ότι πρέπει να μεταβούμε στο αστυνομικό τμήμα. Εκνευρίστηκα γιατί δεν μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω πώς ένας νέος άνθρωπος δεν μπορούσε να καταλάβει το πρόβλημα υγείας και επέμενε, αντί να με προστατεύσει και να με αφήσει να πάω στην κλινική που ήταν ακριβώς δίπλα, να επιμένει να με οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα».

«Σέβομαι την Αστυνομία, τραγουδάω αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις της»

Όπως εξήγησε, πρώτη φορά στη ζωή του ήρθε σε αντιπαράθεση με αστυνομικό για τον λόγο ότι οι αρχές του είναι να σέβεται τους θεσμούς. «Ουδέποτε θα προέβαινα σε τέτοια πράξη, δηλαδή να χτυπήσω αστυνομικό και μάλιστα χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό μου, όπως ψευδέστατα αναφέρει ο μηνυτής.

Προς επίρρωση του ισχυρισμού μου ότι σέβομαι την Αστυνομία είναι ότι κάθε χρόνο τραγουδάω αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. Ο ισχυρισμός του αστυνομικού είναι συκοφαντικός για εμένα. Διαφέρει από την αγωγή μου, τις αρχές και τον χαρακτήρα μου».

Διαβάστε, επίσης:Ποζάρει με μπικίνι η Λένα Παπαδοπούλου και… κολάζει (Εικόνες)