Έρευνα «καίει» την κυβέρνηση: 9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί

Παρά το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από την κρίση και επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ,  το 67% των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Όπως παρατηρούν οι συντάκτες της δημοσκόπησης εκείνοι που «εμφανίζονται να έχουν τις θετικότερες εκτιμήσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι έχουν “σηκώσει” το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης μέσω τω περικοπών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Πάνω από 7 στους 10 (72%), θα ήθελαν ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. Οι ερωτηθέντες που τάσσονται υπέρ, βρίσκονται στην πλέον παραγωγική ηλικία από 18-34 ετών και καταλαμβάνουν ποσοστό που αγγίζει και το 80%.

Στην έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 28-30 Αυγούστου, το 89%, θεωρεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν και στο μέλλον παρά το τυπικό τέλος των μνημονίων εξαιτίας των συμφωνημένων μέτρων.

Πάνω από 8 στους 10 (83%) θα ήθελαν να συναντάται ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε άλλωστε πριν από την διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να ανταλλάσσουν απόψεις και ουσιαστικά να ακούει η κυβέρνηση τις προτάσεις τους για θέματα της αγοράς εργασίας.

ΤΟ 30% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει τα συνδικάτα γιατί δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων παρά τις υποσχέσεις από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή δεν του το επιτρέπουν οι δανειστές.

Διαβάστε, επίσης:ΔΕΗ: Έρχονται οι πρώτοι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΔΔΗΕ