Αλ. Τσίπρας: Να υλοποιήσουμε όσα από κοινού με τους τοπικούς φορείς σχεδιάσαμε

Την απόφασή του να ξεκινήσει από σήμερα και για όλο το φθινόπωρο σειρά από περιοδείες και συναντήσεις με φορείς ανά τη χώρα σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη εισήγησή του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Τόνισε δε, πως κυβέρνηση και τοπικοί φορείς θα ελέγχουν από κοινού, «πώς προχωράει η υλοποίηση των έργων που από κοινού καταλήξαμε στα Αναπτυξιακά Περιφερειακά Συνέδρια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων, ο οποίος, όπως είπε, «μάς δείχνει τον τρόπο να συζητήσουμε και να καταλήξουμε για κάθε τόπο ξεχωριστά».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε επίσης πως εκείνο που έχει μεγάλη αξία είναι να καταγραφεί η ταχύτητα υλοποίησης των έργων και να αντιμετωπισθούν προβλήματα γραφειοκρατίας, έτσι ώστε να προκύψουν θετικά οφέλη για κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

«Γνωρίζω ότι για την Περιφέρεια Κρήτης έχουν δρομολογηθεί αυτά τα τρία χρόνια πιστώσεις ικανοποιητικές και καλύτερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο σημασία δεν έχει μόνο η δρομολόγηση αλλά και το να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικές δυσκολίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση σημαντικών έργων συνολικά για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο οποίος σημείωσε πως ειδικά για την πόλη των Χανίων αλλά για τον νομό εκτός από σημαντικά έργα, «εμείς θέλουμε να τρέξουν πιο γρήγορα τα έργα για την πόλη όπως η μεταφορά του στρατοπέδου» τόνισε.

Τέλος, τόνισε πως θα εξετάσει με τον περιφερειάρχη το θέμα του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, αλλά και το ζήτημα του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Στην Κρήτη σήμερα προκειμένου να ελέγξουμε πώς προχωράει η υλοποίηση των εξαγγελιών στα Περιφερειακά Συνέδρια για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και τους Δημάρχους του Νομού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα η μείωση του ΦΠΑ

Β. Λεβέντης: «Σοβαρός λόγος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές είναι το Σκοπιανό»

Να αξιοποιήσουμε το θετικό μομέντουμ, ώρα να επενδύσουμε στις δυνατότητες της χώρας