Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του «Σπάρταθλον 2018»

Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του ιστορικού αγώνα Σπάρταθλον, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος για 36η συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, με διοργανωτή τον Διεθνή Σύνδεσμο Σπάρταθλον, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, ενώ τελεί υπό την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (ΙΑU).

Λόγω κάποιων τραυματισμών, από τους 400 αθλητές και αθλήτριες υπολογίζεται ότι τελικά θα εκκινήσουν αύριο το πρωί (Παρασκευή 28/9, 07.00) από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης 387 από 51 χώρες, εκ των οποίων οι 61 Έλληνες (57 άνδρες και 4 γυναίκες).

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθειά της μπροστά στον περσικό κίνδυνο.

Η διαδρομή είναι 246 χλμ. και οι δρομείς θα πρέπει να τερματίσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα εντός 36 ωρών. Οι αθλητές θα περάσουν από ιστορικά σημεία, όπως Ελευσίνα, Αρχαία Κόρινθο, Νεμέα και Τεγέα, και εκτός από την μεγάλη απόσταση θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις καιρικές συνθήκες, κυρίως όταν ανεβαίνουν τα βουνά στην Αρκαδία.

Οι καιρικές συνθήκες του επόμενου διήμερου σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι δύσκολες, αφού αναμένονται βροχές και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι ένας από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες στη διοργάνωση. Οι διοργανωτές πάντως θα είναι σε επιφυλακή και, αν διαπιστώσουν έντονα καιρικά φαινόμενα, θα λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών.

Τα περισσότερα μεγάλα ονόματα των υπεραποστάσεων είναι ήδη στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών, που είναι και από τα φαβορί για τη νίκη, ο Τσέχος Ράντεκ Μπρούνερ, ο Ιάπωνας Ισικάβα Γιοσιχίκο, ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα, και ο Γερμανός Φλοριάν Ρέους, ενώ δεν θα συμμετάσχει τελικά o ο Ιταλός Μάρκο Μπονφίλιο, λόγω τραυματισμού. Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων, Ελληνοαμερικανού δρομέα Κωνσταντίνου Καρνέζη.

Μεταξύ των γυναικών, ξεχωρίζει η περσινή δεύτερη Ουγγαρέζα Σουζάνα Μάραζ, η οποία έρχεται με πολλές αξιώσεις για ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς και η περσινή πρώτη Ελληνίδα, Γεωργία Μαντά, αλλά και η Γεωργία Μήτσιου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Χάμιλτον έκανε «πάρτι» μέσα στο… σπίτι της Ferrari

Αδέσποτη σκυλίτσα έγινε βοηθός προπονητή στην Παραγουάη!

Παίκτης της Βόλφσμπουργκ αρνήθηκε να φορέσει περιβραχιόνιο με τα χρώματα των γκέι