Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με την υπογραφή τζιχαντιστή που φώναζε Αλάχ Ακμπάρ

Ελαφρά τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στην Νιμ, στη νότια Γαλλία, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου, φωνάζοντας Αλάχ Ακμπάρ», έριξε το όχημά του πάνω σε πεζούς, προτού αυτό προσκρούσει σε μπάρα ασφαλείας η οποία ανέκοψε την πορεία του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 32χρονος άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του προς τους περίπου 50 πελάτες ενός μπαρ, του «Instant T», οι οποίοι στεκόντουσαν στον δρόμο έξω από το κατάστημα μετέδωσε, το γαλλικό πρακτορείο.

Το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Peugeot, προσέκρουσε σε μια μπάρα ασφαλείας, η οποία είχε τοποθετηθεί ενόψει του φεστιβάλ (feria) της Νιμ, μιας μεγάλης γιορτής που διοργανώνεται στο πλαίσιο των ταυρομαχιών στην πόλη, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν σήμερα. Ο οδηγός, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος.

Ο εισαγγελέας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο δράστης εισήχθη στη συνέχεια στο νοσοκομείο, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση «σχετικής διανοητικής σύγχυσης» όταν συνελήφθη από τις αρχές που ξεκίνησαν έρευνα εναντίον του για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Πηγή κοντά στις έρευνες της αστυνομίας δήλωσε πως ο άντρας δεν είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές για ριζοσπαστικοποίηση, αν και αρκετοί μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άντρας φώναζε Αλλάχου Ακμπάρ, προσφιλή έκφραση κατά τις τρομοκρατικές ενέργειες πολλών τζιχαντιστών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το AP, είπε ότι δεν έχει ενημέρωση για τα κίνητρα του άντρα αλλά άφησε να εννοηθεί πως την υπόθεση ανέλαβε η αστυνομία και όχι η αντιτρομοκρατική.

Θα φανεί τελικά αν όντως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή τυχαίο περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διαβάστε, επίσης:Κατινιές παντού: Γυναίκες με μπούρκα αλληλοδέρνονται και πετούν μωρό στο έδαφος