Δίκαιη μοιρασιά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (Βίντεο)

Στο 0-0 έμεινε ο Ολυμπιακός με την Μπέτις στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa League.

Οι “ερυθρόλευκοι” αν και τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τσιμίκα (73′) είχαν τις ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που κατά γενικές γραμμές ήταν η πιο δίκαιη μοιρασιά. Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού η Μίλαν, στις 4 Οκτωβρίου στο «Σαν Σίρο».

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τρεις αλλαγές για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος προτίμησε τους Μεριά, Φετφατζίδη και Χασάν, αντί των Μιράντα, Χριστοδουλόπουλου και Γκερέρο. Οι Ισπανοί πάντως μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο τα ποσοστά ήταν 67-33% για την Μπέτις.

Οι φιλοξενούμενοι στο 14′ δημιούργησαν την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Χοακίν έβγαλε τον Μορόν σε πλεονεκτική θέση, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει ο Τσιμίκας έδιωξε με προβολή σωτήρια σε κόρνερ.

Η πίεση των Ισπανών περνούσε χωρίς μεγάλες φάσεις και τελικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ στο 41′. Ο Φορτούνης τροφοδότησε ωραία τον Ποντένσε, αλλά νικήθηκε από τον Ρόμπλες στη συνέχεια της φάσης ο Χασάν με προβολή δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε και να την στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία των φιλοξενούμενων.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο με την Μπέτις να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά να μην μπορεί να πατήσει περιοχή. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία.

Στο 50′ ο Φετφατζίδης βγήκε απέναντι στον Ρόμπλες, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων είχε διαβάσει την φάση και βγήκε έγκαιρα σώζοντας την ομάδα του. Στο 61′ ήταν η σειρά της Μπέτις να χάσει μοναδική ευκαιρία. Ο Τέγιο βγήκε σε προφανή θέση για γκολ, μετά το τραγικό λάθος του Βούκοβιτς, αλλά καθυστέρησε υπερβολικά κι έδωσε την ευκαιρία στον Γιαννιώτη να διώξει.

Στο 73′ κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει την απόδοσή του και κυνηγούσε το γκολ, έμεινε με 10 παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Τσιμίκας. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με ισοπαλία τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Europa League.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι (Πολωνία)
Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Τσιμίκας – Κανάλες, Ινούι
Κόκκινη: 73′ Τσιμίκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης (35′ Νάτχο), Καμαρά, Φορτούνης, Φετφατζίδης (71′ Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (80′ Τοροσίδης), Χασάν.
ΜΠΕΤΙΣ (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Χάβι Γκαρσία, Σέρχιο Λεόν (72′ Κανάλες), Τέγιο, Σίντνεϊ, Λορέν Μορόν, Χοακίν (80΄ Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Σέλσο (83′ Ινούι), Μαντί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Daily Mail απολογήθηκε στον Μαρινάκη για λάθος δημοσίευμα

Προδόθηκε από την άμυνα – Βαριά ήττα για την ΑΕΚ στην Ολλανδία (Βίντεο)

Διαφορά κλάσης – Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την ανώτερη Τσέλσι (Βίντεο)