Δικαίωση για Λάζαρο και Ολυμπιακό – Άκυρο το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ

Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ απεφάνθη σήμερα (10/9) ότι το συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι άνευ ισχύος, επειδή ούτε επικυρώθηκε ούτε κατατέθηκε από την Ένωση.

Επιπροσθέτως, επειδή ο διεθνής επιθετικός υπέγραψε ανανέωση (Αύγουστος 2016) πριν την εξάσκηση της σχετικής οψιόν που προβλεπόταν (το 2018), η Επιτροπή θεώρησε πως η ενέργεια αυτή ισούται με μονομερή ανανέωση, κάτι που εκτιμά ότι απαγορεύεται, χωρίς ωστόσο η ΕΕΟΔ να διευκρινίζει ποια είναι η νομοθεσία που το απαγορεύει.

Ως εκ τούτου απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ για καταβολή αποζημίωσης, τόσο από τον ποδοσφαιριστή όσο και από τον Ολυμπιακό (315.666,66 ευρώ), όπου συνεχίζει την καριέρα του ο Χριστοδουλόπουλος.

Αναφορικά με το σκέλος ενδεχόμενων ποινών προς τους «ερυθρόλευκους» και τον διεθνή άσο, αλλά και προς την Ένωση, αφού προσφυγή έχει καταθέσει και η πειραϊκή ομάδα, η Επιτροπή δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας.

Ως γνωστόν, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ζητήσει απαγόρευση συμμετοχής του ποδοσφαιριστή σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επίσης καταθέσει προσφυγή εναντίον της ΑΕΚ, αιτούμενοι απαγόρευση απόκτησης ποδοσφαιριστών για ίσο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έπεσε και επίσημα η «βόμβα»! Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Χριστοδουλόπουλος!

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την Θύρα 7: «Ο Μαρινάκης δεν είναι μόνος!»

Άγριο ξέσπασμα Γεωργίου για Super League, ποιους «κράζει» (Βίντεο)