Διπλό τίτλου ο ΠΑΟΚ – Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός

Σε ένα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός πάτησε τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να ηττηθεί με 1-0, από ένα αυτογκόλ και επειδή δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες του, μέσα σε ένα καυτό Καραϊσκάκη, το οποίο κόχλαζε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε εξ αρχής στην αναμέτρηση, πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να γίνει απειλητικος ξεδιπλώνοντας τις επιθετικές του προσπάθειες από τα άκρα, με πολλές πλαγιοκοπήσεις του Λάζαρου (που δεν φάνηκε και πολύ) και του Ποντένσε. Ο Καμαρά ήταν άρχοντας στο χώρο του κέντρου, έκοβε, μοίραζε και πολλές επελάσεις βγήκαν χάρη σε κάθετες μπαλιές του.

Οι Πειραιώτες απείλησαν με το καλησπέρα, μόλις στο 2′, όταν ο Καμαρά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, έμεινε εκτεθειμένος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά απέτυχε να νικήσει τον Πασχαλάκη. Γενικά στις περισσότερες φάσεις που απείλησε ο Ολυμπιακός ήταν από αέρος παρά από οργανωμένες ενέργειες. Στο 5′ ένα σουτ του Τσιμίκα απομακρύνθηκε από την ασπρόμαυρη άμυνα, ενώ στο 18′ ο Ποντένσε σημάδεψε πάνω στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος είχε μερικές ακόμα σωτήριες επεμβάσεις, στο 32′ σε σουτ του Χασάν και ένα λεπτό αργότερα σε σέντρα σουτ του Φορτούνη. Στο 39′ ο Μεριά με κεφαλιά σημάδεψε άουτ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ.

Ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Για 20 λεπτά δεν κατάφερε να ανέβει τη σέντρα και να πατήσει την περιοχή του Γιαννιώτη, ο οποίος την πρώτη φορά που έπιασε τη μπάλα ήταν σε ένα γέμισμα του Μπίσεσβαρ για τον Πρίγιοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς ήταν άφαντοι και η μόνη στιγμή που έβγαλαν απειλή ήταν με τον Σέρβο επιθετικό τους που πήγε να πάρει πάνω του τη φάση, αντί να σπάσει τη μπάλα στον Πέλκα και έδιωξε ο Τσιμίκας σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί στο 49′! Ο Βιεϊρίνια εφόρμησε από αριστερά, σούταρε δυνατά, ο Γιαννιώτης έχασε τη μπάλα και ο Βούκοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει πλάσαρε στα δίχτυα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι δεν ξεθάρρεψαν από το 0-1 και παρέμειναν ταμπουρωμένοι στα μετόπισθεν.

Έξι λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες βρέθηκαν μιαν ανάσα από την ισοφάριση, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του Φορτούνη ύστερα από πάσα πάρε-βάλε του Ποντένσε. Ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου επένεβη σωτήρια και δύο λεπτά αργότερα σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Στο 75′ η κεφαλιά του Μεριά έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, ενώ στο 83′ ο Χασάν απέτυχε να κάνει την προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Οι Πειραιώτες πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν, ούτε στις καθυστερήσεις όπου έχασαν μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Χασάν.

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη, πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας (με 13 πόντους συγκατοικεί με Ατρόμητο) και κέρδισε μεγάλη ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινησε το πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς, εξαιτίας της ποινής που κουβαλούσε από το περσινό ματς με την ΑΕΚ.

Πηγή: sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε η βροχή, ούτε ο ΠΑΣ δεν σταμάτησαν τους… μπέμπηδες του ΠΑΟ (Βίντεο)

Κιτρινόμαυρος κυκλώνας παρέσυρε τον ΟΦΗ (Βίντεο)