Εισβολή του Ρουβίκωνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επί της Ασκληπιού

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας έκανε την εισβολή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα ήθελαν με την κίνησή τους αυτή να κάνουν σαφές στους ανθρώπους της ενορίας «ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε “ποίμνιο”».Αφού έμειναν λίγη ώρα μέσα στον ναό, συνεχίζοντας τα συνθήματα και τις φωνές, αποχώρησαν αφού προηγουμένως πλησίασαν τους ψάλτες και τους είπαν τη φράση «θα τα ξαναπούμε».

Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και μίλησαν με πιστούς αλλά και με όσους υπεύθυνους της Εκκλησίας ήταν εκείνη την ώρα στο περιστατικό, οι οποίοι τούς περιέγραψαν ακριβώς τί συνέβη όπως ισχυρίστηκαν όμως, από την ταραχή που προκλήθηκε δεν μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν ακριβώς το περιεχόμενο των συνθημάτων.

Διαβάστε, επίσης:Από Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο δακτύλιος μπαίνει πάλι στην καθημερινότητά μας