Εκτελέσεις με καλάσνικοφ… στον πόλεμο νονών της νύχτας

Εκτελέσεις με καλάσνικοφ με πάνω από 60 σφαίρες και ενέδρες θανάτου, που θυμίζουν κατά πολύ «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» με δολοφονίες έξω από σπίτια, σχολεία και καταστήματα συνιστούν το «κοκτέιλ θανάτου» που έχουν συναντήσει οι αστυνομικοί τα τελευταία δυόμισι χρόνια στους «σκοτεινούς» δρόμους της αθηναϊκής νύχτας.

Τελευταίο θύμα η Κ.Α. στην Κηφισιά

Η Κ.Α. είχε στενές επαφές με ποινικούς με… βαρύ βιογραφικό και εκτελέστηκε από αγνώστους το βράδυ της Τρίτης. Τη «γάζωσαν» με πάνω από 15 σφαίρες ενός πολεμικού τυφεκίου τύπου καλάσνικοφ. Στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε άμεσα συναγερμός καθώς οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρέθηκαν για ακόμη μία φορά μπροστά σε μία «στυγερή εκτέλεση», ένα «συμβόλαιο θανάτου» που υλοποίησαν «ενοικιαζόμενοι επαγγελματίες εκτελεστές».

 

 Εκτέλεση Βασίλη Γρίβα

Ο Βασίλης Γρίβας έπεσε νεκρός σε μία εν ψυχρώ δολοφονία. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε και μια γυναίκα. Είχε μόλις αφήσει το παιδί του στο σχολείο, όταν είδε έναν άνδρα να βγαίνει από ένα «ύποπτο» όχημα, το οποίο βρέθηκε τελικά καμένο 600 μέτρα μακριά από το σχολείο. Από εκεί οι τέσσερις δράστες έφυγαν με μοτοσικλέτες, δείχνοντας πως είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την εκτέλεση.

Ο Βασίλης Γρίβας ήταν «πρωτοπαλίκαρο» του βαρυποινίτη Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού και με τα προσωνύμια «Καράφλας», «Νταίζη» ή «Σαμπρέλας». Ο «Καράφλας» βρισκόταν σε ανοικτό πόλεμο με ηγετικά μέλη της Greek Mafia… Σε βάρος του υπήρχαν ανοικτά «συμβόλαια θανάτου», ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014. Οι Γρίβας και Καραγιάννης είχαν συμπεριληφθεί το 2011 στη μεγάλη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που περιλάμβανε 217 νονούς της νύχτας.

Εκτέλεση Βασίλη Στεφανάκου

Στις 17 Ιανουαρίου του 2018 ο Βασίλης Στεφανάκος εκτελείται με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του στο Χαϊδάρι. Οι δύο συνοδοί ασφαλείας, που είχε πάντοτε μαζί του, εκείνο το βράδυ απουσίαζαν. Ο ίδιος είχε ένα περίστροφο, το οποίο ήταν περασμένο στη ζώνη του και φυσικά κατείχε παράνομα, αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Οι δράστες είχαν φροντίσει να κρύψουν το όπλο τους μέσα σε μία θήκη κιθάρας. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούσαν από την πρώτη στιγμή πως οι βασικοί ύποπτοι -είτε ηθικοί αυτουργοί είτε «ενοικιαζόμενοι εκτελεστές»- για τη δολοφονία του βαρυποινίτη ενδεχομένως να εντοπίζονταν στο περιβάλλον του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα» («Νταίζη» ή «Σαμπρέλα»), ο οποίος βρισκόταν σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia.

Εκτέλεση Γιώργου Λίτσα

Το βράδυ της 20ής Απριλίου ο Γιώργος Λίτσας, γνωστός με το προσωνύμιο «Μπου» ή «Μπούμπης», εκτελείται στους Αγίους Αναργύρους έξω από το σπίτι του. Ο Γιώργος Λίτσας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε μεταπηδήσει από την ομάδα του Βασίλη Γρίβα σε αυτή του Βασίλη Στεφανάκου, κάτι που από φίλους μετέτρεψε τους δύο άνδρες σε άσπονδους εχθρούς.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος προσπαθούσε να σκοτώσει τον Γιώργο Λίτσα. Στις 2 Φεβρουαρίου 2016 γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αγίους Αναργύρους. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου της περιοχής. Τότε εντός του καταστήματος υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, συγγενείς του «Μπούμπη». Αυτός που πυροβόλησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν τότε οι αστυνομικοί, ήταν ο Βασίλης Γρίβας, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Εκτέλεση Μανώλη Καραγιάννη

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου πέφτει νεκρός από σφαίρες ο «Καράφλας», «Νταίζη» ή «Σαμπρέλας», όπως ήταν γνωστός, έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για ένα άτομο, όπως προαναφέρθηκε, το οποίο συνδεόταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., κατά κάποιο τρόπο με τις προειρημένες δολοφονίες, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε ποτέ επισήμως. Οι αστυνομικοί, που προέβησαν τότε στην αυτοψία του χώρου της δολοφονίας, «μάζεψαν» γύρω στους 60 (!) κάλυκες, τριών διαμετρημάτων, από πολεμικό καλάσνικοφ 7,62 mm, από πιστόλι 40 mm (αρχικά εκτιμήθηκε πως ήταν 45άρι) και πιστόλι των 9 mm. Τα δύο πρώτα όπλα είναι σίγουρα των εκτελεστών, το τρίτο φαίνεται να είναι του Μανώλη Καραγιάννη, ο οποίος πρόλαβε να πυροβολήσει κάποιες φορές ενώ ήταν αιμόφυρτος, χωρίς όμως ακόμη να αποκλείεται να είχαν και οι δράστες 9άρι πιστόλι.

Παράπλευρες απώλειες

Ένα από τα θύματα ήταν η δολοφονία του πρώην αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου στις 30 Απριλίου 2018, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Το θύμα είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ δεν οπλοφορούσε και δέχτηκε την επίθεση από τουλάχιστον δύο άτομα όταν έβγαινε από το μαγαζί και κατευθυνόταν προς το πάρκινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια και είχε υπηρετήσει σε βασικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η ΕΚΑΜ.

Ακόμη μία «παράπλευρη απώλεια» ήταν η δολοφονία του Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, όταν ο πρωταθλητής bodybuilding δέχτηκε 14 σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, αλλά και η εκτέλεση του Γ.Π., τον Φεβρουάριο του 2018, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Περιστέρι.

Σε αυτή την κατηγορία δε γίνεται να μη συμπεριληφθεί και η εκτέλεση ενός 51χρονου έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου 2018. Ο 51 χρονος είχε επίσης εμπλοκή και σε δικογραφία για την υπόθεση με έκρηξη χειροβομβίδας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ξενοδόχου στη Βούλα το 2013, ενώ είχε επίσης συλληφθεί στο παρελθόν με ληστή τραπεζών για την κατοχή όπλων. Επιπρόσθετα, επρόκειτο για ένα άτομο το οποίο συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία που είχε σχηματίσει το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. το 2002.

Πηγή- τμήμα κειμένου: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε, επίσης:Με το δεξί το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο TESS – Βρήκε τον πρώτο του εξωπλανήτη