Ελληνικό: Άνοιξη του 2019 αρχίζουν οι εργασίες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για το όραμα που έχουν για το Ελληνικό.

Στην άνοιξη του 2019, και συγκεκριμένα πριν το Πάσχα, τοποθετεί ο Οδυσσέας Αθανασίου την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development από το βήμα του Disrupt Greece ανέφερε ότι: “Έχουμε καταφέρει να φθάσουμε σε ένα σημείο που πιστεύω ότι μπορούμε να θεωρούμε ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Πριν από 5-6 χρόνια υπήρχε μία αμφιβολία ακόμη και σε κοντινά σε εμάς πρόσωπα που μας έλεγαν «σιγά τώρα μην γίνει το Ελληνικό». Σήμερα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί πάρα πολύ. Πιστεύω ότι πριν το Πάσχα θα αρχίσουμε. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να μην αρχίσει το Ελληνικό πριν το Πάσχα. Υπάρχουν δύο βασικά σημεία που πρέπει να εκπληρωθούν, η έγκριση των μελετών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που πιστεύω ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, και ο διαγωνισμός του θερέτρου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Μετά πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να χαρούμε την έναρξη αυτού του έργου, που θεωρώ ότι θα μας βάλει στο κέντρο της διεθνούς προσοχής”.

Αυτό είναι το όραμα μας για το Ελληνικό

Αναφερόμενος στην μεταστροφή του κλίματος γύρω από το έργο ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι: “Αυτό που είχαμε εμείς ως όραμα έχει γίνει και στόχος, αν όχι όραμα, ενός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού της χώρας. Το όραμα για εμάς δεν ήταν τα τετραγωνικά που θα χτίσουμε, οι αναπτύξεις, το πάρκο, η παραλία, όλα αυτά μπορεί να είναι πολύ ωραία, όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι να συμβάλουμε από την δική μας την πλευρά να μπει η χώρα μας στο σημείο που την αξίζει. Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια (σ.σ. σαν χώρα) και εμείς θέλουμε στο αντίθετο άκρο. Θέλουμε πάρα πολύ να υπάρχουν viral videos που να λένε «κοίτα τι κάνουν στην Αθήνα, κοίτα που έχει βρεθεί η Ελλάδα», αυτό είναι το όραμα μας”.

Με αφορμή ότι το Disrupt Greece έχει να κάνει κυρίως με την τεχνολογία ο κ. Αθανασίου υπενθύμισε αλλά έδωσε και νέες πληροφορίες για το πως θα είναι το Smart City Concept στο Ελληνικό. “Θα υπάρχουν αισθητήρες παντού όπου βλέπουν τι γίνεται σε κάθε σημείο αυτής της καινούργιας πόλης, μεταδίδουν τις πληροφορίες σε ένα κέντρο και λαμβάνονται αποφάσεις που κάνουν την λειτουργία της πόλης πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο λειτουργική. Ακόμη και τα σπίτια που θα φτιάξουμε εκεί θα είναι smart homes, κάθε τοίχος θα διαπερνάται από οπτικές ίνες, ώστε να βιώνεις το internet of things”.

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Ανάπτυξης για το Ελληνικό

Δήμαρχος Ελληνικού για την έγκριση του ΣτΕ: «Τέλος του χρόνου ξεκινά το έργο»

Lamda Developement προς κυβέρνηση: «Σταματήστε να βάζετε εμπόδια στο Ελληνικό!»