Εντοπίστηκαν σώα τα δύο παιδιά στην Κύπρο – Συνελήφθη ο απαγωγέας – Όλο το ιστορικό

Μετά από αγωνία οκτώ ωρών εντοπίστηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά, που είχαν απαχθεί το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα και συνελήφθη ο απαγωγέας.

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας του ενός παιδιού είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου αγοριού είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. Τα δύο παιδιά φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και αναμένεται πιθανώς να σταλούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.

Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε συγκεκριμένα: «συγχαρητήρια στην αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις αρχές της Δημοκρατίας για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».

Για ανάκριση οδηγείται 35χρονος για την υπόθεση των δύο παιδιών στη Λάρνακα

Για ανάκριση οδηγείται 35χρόνος στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας για να εξεταστεί η εμπλοκή του στην εξαφάνιση των δύο παιδών στη Λάρνακα

Στο μεταξύ τα δύο παιδιά που εντοπίστηκαν από την αστυνομία θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Το ιστορικό της απαγωγής

Οι δύο εντεκάχρονοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, απήχθησαν νωρίς το πρωί, πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Αμέσως η Κυπριακή Αστυνομία κάνει γνωστό το συμβάν και καλεί “οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Αστυνομία τηλ 24804024 ή 24804016 ή με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δύο μαθητές είχαν αφήσει τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και στήθηκαν δυο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ είχαν ειδοποιηθεί οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και ελήφθησαν μέτρα και στη «νεκρή ζώνη».

Στο σχολείο βρέθηκαν οι γονείς των μαθητών, αλλά και ψυχολόγοι.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιούρης, ο οποίος μίλησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικόλαου, ο οποίος μετέβη στη Λάρνακα. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας βρέθηκε σε επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας. Το προσωπικό του δήμου Λάρνακας είχε ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιστατικό, ενώ είχαν δοθεί οδηγίες στα συνεργεία καθαριότητας του δήμου και το υγειονομείο, ώστε να προχωρήσουν σε περιπολίες αναζήτησης των ανηλίκων και του δράστη.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν σημειωθεί το περιστατικό, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για βόμβα σε ένα άλλο σχολείο, ωστόσο αποδείχθηκε φάρσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος: Έκκληση της Αστυνομίας για τη εξαφάνιση των δύο αγοριών