Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου) με ποικίλες δράσεις. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα τον 5ο αι.π.Χ» για μαθητές Δ’ έως ΣΤ’ Τάξης δημοτικού, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 10:00. Οι μαθητές, μέσω της έρευνας στον εκθεσιακό χώρο και βιωματικών δραστηριοτήτων, θα ανακαλύψουν την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Τέλος θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι. Διάρκεια δύο ώρες.

2. Θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» από αρχαιολόγους του Μουσείου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 11:00. Κατά την περιήγηση θα παρουσιαστούν όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών, εμπλουτισμένες με στοιχεία ενσωμάτωσης, απόρριψης, καθώς και εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής. Διάρκεια δύο ώρες. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 2144800.

3. «Βρέθηκαν στην Αθήνα: ιστορίες της πόλης μέσα από τα αρχαία της». Θεματική περιήγηση για ενήλικες από αρχαιολόγους του Μουσείου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, με θέμα τις πολιτισμικές διαστρωματώσεις της Αθήνας και τις μνήμες που οι αρχαιότητες του μουσείου αποκαλύπτουν για τη διαχρονική ζωή στην πόλη. Διάρκεια δύο ώρες. Δήλωση συμμετοχής στo τηλέφωνο 213 2144800.

Επισημαίνεται, ότι το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις την Παρασκευή 28/9 είναι δωρεάν. Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2018 έχει τον γενικό τίτλο «ΠOΛ(ε)ΙΣ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ενδυμασίες του προϊστορικού Αιγαίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εγκαινιάστηκε σπουδαίο Μουσείο Τέχνης σε ακριτικό χωριό της Θεσπρωτίας

Πόλος έλξης το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι