Η έντονη κακοκαιρία δημιούργησε πτώσεις δέντρων και κλήσεις της Πυροσβεστικής

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί, δεκάδες κλήσεις, για πτώσεις δένδρων στην Αττική, λόγω των δυνατών ανέμων.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές τα 9 με 10 μποφόρ.
Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα- Παλούκια Σαλαμίνας και στον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες και Καβάλα-Πρίνος.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 τα σχολεία σε Μύκονο, Τήνο και Άνδρο, για την ασφάλεια των μαθητών.

Σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ ελοχεύει, επίσης, ο κίνδυνος ενός βαρομετρικού χαμηλού στο Νότιο Ιόνιο την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού».

Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

Διαβάστε, επίσης:Ο καιρός, σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, λόγω θυελλωδών ανέμων