Ιαπωνία: 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σεισμό που έπληξε τη νήσο Χοκάιντο

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σεισμό που έπληξε τη νήσο Χοκάιντο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε σήμερα το Χοκάιντο και την πρωτεύουσα του νησιού, Σαπόρο, όπου η δόνηση των 6,7 βαθμών της κλίμακα Ρίχτερ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα κτίρια και στο οδικό δίκτυο.

Ο Άμπε μετέβη και στην κοινότητα Ατσούμα, όπου πολλές κατοικίες θάφτηκαν από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει την περιοχή με 4,2 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση του οικιστικού ιστού. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο Άμπε επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 42, ωστόσο οι τοπικές αρχές, διατηρούν τον αριθμό στους 39.

Τουλάχιστον ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται κάτω από τα συντρίμμια, ενώ οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων συνεχίζονται. Αμέσως μετά τον σεισμό που κατέστρεψε έναν θερμικό σταθμό, τα νοικοκυριά 3 εκατομμυρίων κατοίκων έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η παροχή ρεύματος έχει πλέον αποκατασταθεί, αλλά οι αρχές καλούν τους καταναλωτές να περιορίσουν την χρήση στο ελάχιστο, καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο παραμένει ασταθές.

Πηγή: Πρακτορείο Reauters

Διαβάστε, επίσης:Οι δηλώσεις του Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου με φόντο την κριτική της αντιπολίτευσης