Κοντά στην ταυτοποίηση του δεύτερου άνδρα που χτύπησε το Ζακ Κωστόπουλο

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του δεύτερου άνδρα που φαίνεται να χτύπησε τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο κατά το επεισόδιο σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας βρίσκεται η Ασφάλεια, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το μαχαίρι
Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η Αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του.

Ψάχνουν το δεύτερο άτομο της αιματηρής επίθεσης
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, το οποίο φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Αυτή την στιγμή γίνονται προσπάθειες να συνταχθεί ένταλμα σύλληψης που θα αφορά πρόκληση βαριάς και σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ο αναζητούμενος άνδρας φαίνεται πως είναι είτε περίοικος είτε γνωστός του κοσμηματοπώλη, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.

Στην ΕΛ.ΑΣ. κινείται εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί αν και οι ενέργειες ακινητοποίησης και αφοπλισμού του 33χρονου από τους αστυνομικούς ήταν οι απαιτούμενες χωρίς υπερβολές καθώς διαπιστώνεται ένα χτύπημα με πτυσσόμενο γκλομπ στην πλάτη του 33χρονου και στην συνέχεια ακινητοποίηση από τέσσερις αστυνομικούς για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από το χέρι.

Αρκετά σημαντική θεωρείται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για να διαπιστωθεί η αιτία που οδήγησε το νεαρό στο θάνατο, αν δηλαδή αυτός επήλθε από κάποιο τραύμα από τα τζάμια ή από τα χτυπήματα των δύο ανδρών, που ενδέχεται να του προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ένα κόκκινο κερί και κάποια λίγα λουλούδια βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κοσμηματοπωλείο που σημειώθηκε το περιστατικό και τελικά έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος, το απόγευμα της Παρασκευής. Μαζί με τα λουλούδια υπάρχουν και κάποια μηνύματα που αποχαιρετούν τον 33χρονο άνδρα αλλά και κάποια απειλητικά συνθήματα γραμμένα μπροστά στο κοσμηματοπωλείο αλλά και στα ρολά.

Τί λέει η δικηγόρος της οικογένειάς του:

H δικηγόρος της οικογένειάς του λέει ότι πρόκειται για δολοφονία. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Α. Παπαρούσου κάνει λόγο για «έναν άνθρωπο παγιδευμένο που εμποδίστηκε με βία να διαφύγει και αυτό οδήγησε στο θάνατό του».

Έτσι, η δικηγόρος καταλήγει πρέπει να μιλάμε για καθαρή δολοφονία, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν είναι βαριά σκοπούμενη και επικίνδυνη βλάβη, αλλά ανθρωποκτονία.

Διαβάστε, επίσης:Πέντε συλλήψεις για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα