Κραυγή αγωνίας για τους κατοίκους σε Μάνδρα και Μάτι, λόγω κακοκαιρίας

Μηδενική αντιπλημμυρική θωράκιση σε Μάνδρα και Μάτι καθώς τα έργα δεν προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της παραδοχής της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου πως η Αττική είναι ανοχύρωτη πόλη, σε ακραίες καιρικές συνθήκες, οι πολίτες έχοντες νωπές μνήμες ανησυχούν για πιθανές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ναι μεν τα έργα έχουν εγκριθεί στα χαρτιά αλλά επί του πρακτέου υπάρχει μια στασιμότητα στα έργα πρόχειρης ανάσχεσης όπως η τοποθέτηση κορμοφράγματων.

Τί δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σχετικά με τα αναγκαία μέτρα πρόληψης της πολιτείας: 

«Οφείλει η Πολιτεία να αντιληφθεί κάποια στιγμή ότι ορισμένα έργα επείγουν. Γνωρίζουμε πού πρέπει να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την Ελλάδα και προφανώς στην Αττική. Θα πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις της διοίκησης δεν μπορούν πλέον να αποτελούν δικαιολογίες. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να πούμε και ορισμένες αλήθειες: ποτέ δε θα μπορέσουμε να απαλείψουμε τελείως τον κίνδυνο πλημμυρών, όσο καλά και αν μελετήσουμε, όσο καλά έργα και αν φτιάξουμε. Οφείλουμε παράλληλα με όλα αυτά να φροντίσουμε και για έναν αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας για να μην έχουμε και πάλι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Το ΤΕΕ συνδράμει την Πολιτεία με συνεχείς προτάσεις και θα διοργανώσει το επόμενο διάστημα ειδική επιστημονική εκδήλωση για τις φυσικές καταστροφές».

Διαβάστε, επίσης:Επτά μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας