Μακεδονικό: «Συμβιβάστηκα επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά», ανέφερε ο Ζάεφ

Η συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπει στα Σκόπια να κρατήσουν τη λέξη «Μακεδονία» στο όνομά τους, προστατεύοντας παράλληλα την ταυτότητα και τη γλώσσα των πολιτών.

Στη δική του ομιλία, που ακολούθησε εκείνη του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ο δήμαρχος της Βελεσά εξέφρασε τη συμφωνία του ότι το δημοψήφισμα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πολιτικό ζήτημα.

«27 χρόνια να σέρνουμε τα πόδια μας και να κυλιόμαστε στις λάσπες, είναι αρκετά» δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για ευκαιρία προς μια καλύτερη ζωή για όλους του πολίτες της χώρας του.

Συνεχίζοντας την εκστρατεία του για το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά: «Εικοσιεφτά χρόνια που σέρναμε τα πόδια μας, κολλημένοι στη λάσπη, είναι αρκετά. Έφτασε πλέον η στιγμή να γίνουμε μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Έφτασε πλέον η στιγμή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της “Μακεδονίας”».
Ήταν δύσκολο, αλλά τώρα οι πολίτες έχουν μια ευκαιρία και θα αποφανθούν οριστικά σε δημοψήφισμα», είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες και ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή της χώρας.

Διαβάστε, επίσης:11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση στη Σομαλία